Bosbessencrumble
Plotseling een kille dag. Dan moet ik gewoon iets bakken. Wel iets met zo min mogelijk suiker en doorgaans met veel vezels. Bij crumbles zorg ik ervoor dat de verhouding fruit-deeg 2:1 is.
Ik had nog een zak bosbessen in de diepvries (300 gram) en besloot deze om te toveren tot crumble. Het hadden ook bramen, pruimen of kersen kunnen zijn. Of appel, of peer. Maar het werden zomerse bosbessen. Ik mengde er twee eetlepels rietsuiker doorheen, om het vocht dat tijdens het bakken zou vrijkomen te binden en om wat warmte toe te voegen.
De deegkruimels maakte ik van vier handen havermout en een schep (gebuild) tarwemeel). Je kunt ook wat amandelmeel gebruiken, of meer havermout.
Erdoorheen ca. 50 gram sojaboter, kaneel, snufje kruidnagel, een zakje vanillesuiker en een paar schepjes kokosbloesemsuiker. Tot kruimelig deeg gekneed en de bessen ermee bedekt. Na een half uurtje in de op 180 graden voorverwarmde oven kon het genieten beginnen!
Comment Section
0 reacties op “Recepten”