Signalen en boodschappen

Heb je ook wel eens zomaar een liedje in je hoofd? Ik heb mezelf aangewend, als dit gebeurt, goed naar de tekst te luisteren. Meestal zit er een boodschap in die precies past bij waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik wil je uitnodigen ook eens te luisteren met ‘andere oren’! Het is misschien even wennen om op die manier om te gaan met het fenomeen ‘toevallige deuntjes’, maar de boodschappen kunnen erg verhelderend en ondersteunend zijn.

 

Muziek

Een tijdje terug werd ik wakker met, uit het niets, ‘Take a parachute and jump….If the wind don’t catch you, I will’ in mijn hoofd. Al in geen jaren gehoord. Voor mij een teken dat het ingefluisterd is. En de songtekst paste precies bij waar ik mee bezig was: leren vertrouwen op het leven. Een paar jaar geleden hoorde ik een paar weken lang, het ontroerende ‘Kom vlieg met me mee‘ in mijn hoofd. Een prachtige, krachtige boodschap.
De muziek verdwijnt overigens spontaan op het moment dat ik de tekst op me in laat werken en de boodschap ‘aanneem’.
En natuurlijk heb ik ook wel eens gewoon een liedje in mijn hoofd 😉

Getallen

Ook getallen kunnen boodschappen in zich dragen. Op het moment dat ik deze zin typ, geeft de klok 14.44 aan. En 444 wordt gezien als getal waar de engelen hun aanwezigheid kenbaar mee maken. Toeval? (Nee, ik heb niet gewacht met typen tot de cijfers eindelijk op de klok verschenen).

Veren

Er zijn allerlei signalen. Zo heb ik een periode gehad dat ik continu vogelveren op mijn pad vond. Ik zocht er niet naar, ze lagen letterlijk vlak voor mijn voeten, of voor mijn deur. En een keer lag er zelfs een veertje op mijn hoofdkussen, terwijl daar niet eens dons in zit. Ook veren worden gezien als engelensymbool. Ik zag een veer vaak liggen exact op het moment dat ik ergens over nadacht, een keus wilde maken, en de veer leek dan een bevestiging te vormen dat het de juiste keus was.

Lijkt het je ook wel wat om dit soort boodschappen te ontvangen? Dat kan! Ze zijn namelijk overal om je heen. Je hoeft alleen je gevoeligheid en opmerkzaamheid wat te trainen, bijvoorbeeld met deze tips.

1 Mediteren, visualiseren

Ik moet ze weer noemen: meditatie en visualisatie. Want het beoefenen hiervan verbindt je met jezelf, je intuïtie en je fantasie. Vanuit ontspanning en helderheid ben je alerter op signalen en kun je ze beter interpreteren.

2 Trek dagelijks een of meer orakelkaarten

Koop in een esoterische winkel een set orakelkaarten die je aanspreekt. Bekijk thuis rustig een voor een alle kaarten, maak er contact mee. Stel een vraag voordat je een kaart trekt en kijk wat de kaart jou op dit moment te zeggen heeft – dit kan iets anders zijn dan of een aanvulling op wat in het begeleidende boekje staat.

3 Schrijf je ingevingen en je dromen op

Leg een dagboek naast je bed en schrijf zodra je wakker wordt, datgene op wat er in je opkomt. ’s Ochtends ben je ontvankelijker voor subtiele boodschappen, afkomstig van je eigen wijsheid of van het Universum.

4 Wees aanwezig

Probeer vanuit rust in je hoofd opmerkzaam te zijn op de wereld buiten jou. Die ene bloem kan een boodschap voor je hebben, of die eekhoorn die je pad kruist. Er kan je een uithangbord of t-shirt opvallen met een tekst die je raakt.

5 Maak alledaagse keuzes op gevoel

Waar ga je zitten in de trein? Welke kleur voeding eet je vandaag? Welke route fiets je naar huis? Door vanuit je intuïtie deze keuzes te maken, word je steeds beter in het opmerken van signalen en boodschappen.

6 Vraag om signalen

Het Universum communiceert met jou in de taal of talen die jij begrijpt. Voor iedereen kunnen signalen en boodschappen in een andere vorm komen. Een lied, een veer, een gevoel in je lijf, een dier dat je pad kruist. Je kunt ook om signalen vragen. Bedenk, als je een vraagstuk hebt, een heel specifiek symbool (dus niet ‘een rode auto’ maar bijv. ‘een rode audi tt met het getal 56 op het nummerbord) dat je de komende week wilt zien als bevestiging dat het Universum je zal helpen. Wees bereid op het moment dat je het symbool waarneemt, actie te ondernemen.

Merk jij wel eens bijzondere signalen en boodschappen op in je leven? Deel het hieronder!