Atlantis-activatie vermomd als workshop
31 oktober 2022 
5 min. leestijd

Atlantis-activatie vermomd als workshop

Op 21 oktober heb ik een manager en een apotheker in mijn workshop. Deze sprankelende dames willen graag eens intuïtief schilderen. Hun analytische kant mag een dagje vrij, gevoel heeft vandaag de leiding. 

De dag staat in het teken van Atlantis, en de Indiase olifantgod Ganesha is de drager van de dag. De deelnemers zijn in hun nopjes: de een doet niets liever dan duiken, de ander ervaart Ganesha al jaren als helper. Ik sta bij elke workshop weer versteld van dit soort wonderbaarlijke matches.

Zelf had ik wel even wat moeite met Atlantis. Het was voor mij meer een verhaal dan een realiteit. Als workshopthema had ik het tot dusver zorgvuldig vermeden. Maar ik heb niks te kiezen bleek wel weer :-) Alles schreeuwde ATLANTIS. We beleefden water, dolfijnen, kristallen, een roep van ver...Atlantis kwam voor even omhoog uit de diepte van de zee. En het deed ons goed.

Dienaar van de Edelstenen 
 De aanvang is enigszins uitzonderlijk. Ik heb doorgekregen dat ik deze vrouwen bij binnenkomst tot hun verrassing moet aanspreken met de titels ‘Majesteit’ en ‘Dienaar van de Edelstenen’, en dat ze over rozenblaadjes naar binnen mogen komen lopen. Ik vertel dat ik hen waarnam in een vorig leven in Atlantis. De ene als prinses, gekleed in een wit gewaad met zilveren borduursel en met een gouden schijf op haar hoofd. De andere een man, gekleed in donkerpaars fluweel, een boek met kristallen onder de arm. De kristallen vormen zowel een archief, als een agenda, als voorwerpen om resultaten te manifesteren. De twee werkten samen in gelijkwaardigheid.

Zee
 Al bij de aankomstmeditatie ervaren we de zee. Ik vind het een mooie gedachte dat, als Atlantis daadwerkelijk bestaan heeft, al het Aardse water er toen ook al was, en de herinnering in zich draagt aan wat ooit was. En wie Atlantis fysiek wil vinden, moet de zee op, zoveel staat vast.

Coderingen
 Na het inhoudelijke deel van de workshop maken we in meditatie een bijzondere reis naar Atlantis. Daar ontvangen we een geschenk dat ons een Atlantisactivatie geeft. Er vindt erkenning, opschoning en integratie plaats en we worden voorzien van liefdevolle coderingen voor deze tijd op Aarde, voor het verwezenlijken van onze persoonlijke doelen, voor het delen van Licht en Liefde met mens en Aarde, en voor het vermogen bij onszelf te blijven bij al deze zaken.

Ganesha
 Hierin kwam ook de symboliek van Ganesha terug: hij staat voor vreugdevol stappen zetten op Aarde, en neemt blokkades op je pad weg.

Worstelen
 Ik heb best even zitten worstelen met het maken van de meditatie.

Voor de een is Atlantis een als verhaal verpakte les van filosoof Plato. De ander twijfelt er niet aan dat daadwerkelijk een continent met een hoogstaande beschaving ten onder is gegaan. Ziener Edgar Cayce verwees als locatie naar de Bahama’s, en bij Bimini is toevallig onder water een duizenden jaren oude stenen weg gevonden, die naar de hoofdstad zou hebben geleid. Hij stelde ook dat de Atlantiërs alles over hun beschaving hebben bewaard in een ruimte onder de voorpoten van de Sfinx op het Gizeh-plateau in Egypte, maar dat is nog niet onthuld.

Ik ervaarde weinig aanknopingspunten en in eerste instantie leek er niets te zijn om me op af te stemmen.

Tot ik een paar dagen voor de workshop besloot de deelnemers te melden dat Atlantis het thema zou zijn. Ik besefte dat het onderwerp in ons alle drie wakker gemaakt moest worden, dat ik het niet als verrassing kon bewaren.

Naar de Aarde
 Hierdoor ging het stromen, en het werd me duidelijk dat Atlantis deze dag symbool zou staan voor de dingen die je naar de Aarde wilt brengen, maar die om de een of andere reden nog niet lukken. Of het nu door angst, pijnlijke herinneringen of onzekerheid is, wensen, plannen, blijven in nevelen gehuld, een fantasie, een droom.

Dit uitgangspunt leverde een meditatie op waarin we op een speciale manier een bezoek brachten aan Atlantis om daar een geschenk te ontvangen dat onze connectie met Atlantis erkent en ons op Aarde verder helpt.Een havik en een blanco kaart
 Voorafgaand aan de workshop voel ik dat ik twee kaarten moet trekken uit het Dierenorakel der Druïden. Ik haal de kaarten uit het deck die ik intuïtief al te zien heb gekregen: een blanco kaart, en de kaart Havik. Het is voor het eerst dat een blanco kaart zijn zeggingskracht komt delen. Hij voelt opvallend krachtig en past perfect bij deze dag, vind ik. Als symbool van zuiverheid, van Eenheid – in de kleur wit zijn alle kleuren van het spectrum vertegenwoordigd – en als symbool voor het lege canvas waarop de deelnemers hun eigen creaties gaan scheppen. Carte Blanche? :-)

Over Eenheid gesproken, de datum van vandaag komt numerologisch toevallig op Een uit.

We speculeren even over de locatie van Atlantis. We voelen het meest voor de Azoren. De Azoren danken hun naam aan het Portugese woord voor havik, ‘açor’. Leuk dus dat de kaart Havik vandaag meedoet.

De havik staat onder meer voor een overkoepelende blik, het vinden van ontbrekende puzzelstukken, bewustzijn van je wortels, bezieling en zelfvertrouwen. Daarnaast staat het dier voor de tweelingziel, en het is duidelijk dat deze twee vriendinnen die hier vandaag zijn niet toevallig een speciale connectie ervaren.

Boodschap van Ganesha 
 Vast onderdeel van de workshop is de Supreme Light of Supreme Love initiation, een energieoverdracht die de verbinding met je hart versterkt. Ik heb eerder vandaag Ganesha om een boodschap gevraagd. Die deel ik voorafgaand aan de energieoverdracht:

Doe het maar gewoon
 Niemand kan het beter dan jij,
 want er is niemand zoals jij
 dus dans en wees blij!

Jij verdient het. Jij verdient het wél!
 Zonder stappen geen vooruitgang.
 Zonder jouw inzet geen stappen.
 Zonder vertrouwen geen inzet.
 Zonder aarding geen vertrouwen.
 Vertrouw maar op mij.
 Pak mijn hand, ik maak je blij.


 Dan is het tijd om te schilderen.Tranen van ontroering
Bij de afsluiting van de workshop overhandig ik de dames elk de persoonlijke, handgeschreven boodschap die ik voor hen gechanneld heb. De boodschappen raken, vertellen ze. Ik zie tranen van ontroering.

Als de deelneemsters naar huis zijn, verwerk ik hun overgebleven verf in twee kleine doeken. Ik zie in de ene de zee met land in de verte. De andere, gemaakt door het bordje met verfklodders op het doek te drukken, doet me denken aan de ramp die Atlantis zou zijn overkomen. Ze staan voor mij voor het lichte en het donkere verhaal, voor dat wat oprijst en dat wat verzonken is. De energie van de dag is erin vervat.


Het was voor mij een intense, maar prachtige workshop. Na afloop proef ik gewoon het zout van de zee op mijn lippen, voel het zeewater op mijn huid, alsof ik zojuist in een zeebries op een boot heb gezeten op de Atlantische oceaan. En ik heb inspiratie voor allerlei schilderijen.

Ik merk door de activatie een verruimd gevoel. Atlantis is een realiteit geworden, een puzzelstuk dat is ingevoegd. Ik heb geen twijfel meer. Ik ervaar schone, nieuwe verbindingen. En er gaan nog steeds dingen open.

Een aantal dagen na de workshop komen de Flower of Life en Toth op mijn pad. Die hebben ook weer met Atlantis te maken. Er is zachtheid en ruimte. Het voelt heel aangenaam. Zoals je je prettig voelt als je in de kalme zee zwemt.

Wil jij ook ervaren wat een workshop jou brengt?  

Hier vind je alle informatie: workshop intuïtief schilderen

Over de schrijver
Reactie plaatsen