Kortademigheid, voeding en voorouders - een miniconsult
16 juni 2021 
2 min. leestijd

Kortademigheid, voeding en voorouders - een miniconsult

Natasha vraagt me om een miniconsult rond het thema kortademigheid. Ze heeft er op onvoorspelbare momenten last van en is benieuwd of ik helderheid kan geven.

Voorafgaand aan de sessie trek ik een orakelkaart. Dat doe ik eigenlijk zelden, maar bij dit miniconsult voel ik sterk de ingeving. Ik neem de intentie dat de kaart helderheid geeft voor Natasha.

Pin on Oracle Cards

Uit het deck ‘Wisdom of Avalon’ komt de Sacred Journey Marker-kaart ‘Communication’. Dat is wel een hele duidelijke. Via onze adem staan we in verbinding met de wereld. Er komt zuurstof in ons lichaam, en we communiceren met de mensen om ons heen. Hoe je ademt zegt iets over hoeveel ruimte je durft in te nemen, of je je inhoudt, of je je vrij voelt om je te uiten, of je anderen de ruimte geeft om zich te uiten. Het is een thema wat Natasha erg herkent.

Oppervlakkig ademen door stress kan ontaarden in chronische hyperventilatie, waarbij je een benauwd gevoel kunt hebben, veel zucht, en je je moe kunt voelen. Voor de volledigheid vraag ik Natasha of ze last heeft van klachten als allergieën, COPD, etc. Ze vertelt echter dat ze twee dagen geleden de oorzaak van haar kortademigheid ontdekt heeft: het eten van bananen.

Bananen, Tropische Vruchten, Fruit, Vruchten, Exotische

Dat is niet zo vreemd als het misschien klinkt. In de Traditionele Chinese Geneeswijzen staat banaan bekend als 'dampvormend', een eigenschap waardoor het voedingsmiddel inderdaad tot kortademigheid kan leiden.

Ik kijk toch verder naar de diepere lagen. Er komt een ervaring in beeld van een voorouder van moederskant. Tien generaties geleden leefde zij als zesjarig meisje in een gezin dat klem zat. Vader stond flink onder druk van zijn werkgever/landeigenaar, er was financiële nood, en het hele gezin bewoonde een zeer krap hutje. Nergens ruimte voor jezelf, geen gelegenheid om spanning te ontladen. Het meisje leerde te zwijgen om te overleven.

De gewoonte je klein te houden om te overleven in een situatie van uitzichtloosheid, en daarbij ook ‘uit te checken’ uit het lichaam, was van generatie op generatie onbewust doorgegeven. In de heling lag de focus dan ook op je veilig voelen om ruimte in te nemen en vrij voelen om jezelf te zijn en je te uiten.

De ingeving om geen bananen meer te eten, kwam van Natasha’s innerlijke stem. En dan zijn we weer terug bij de orakelkaart. Want Communication gaat ook over je verbinden met je Hogere Heilig Zelf, de wijsheid die in je hart leeft. En dat is een connectie die ze graag verder wil ontwikkelen.

Natasha kreeg nog de specifieke tip mee wat kurkuma te offeren om haar voorouders te eren.

Daarmee ronden we het miniconsult af.

De reactie van Natasha:

Ik had een aantal maanden last van kortademigheid. Een soort druk op mijn hart. Wat een prachtige en duidelijke informatie kreeg/ krijgt Karine binnen en ook van zover terug. Dat was helemaal verbazingwekkend! En dit geeft mij ook weer herkenning en begrip. Zeker een aanrader!!

Ben jij ook benieuwd wat jouw klacht of probleem te vertellen heeft?

Neem gerust contact op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen