Schilderen met de Dryaden, Aartsengel Raphaël en Maria Magdalena
11 augustus 2022 
7 min. leestijd

Schilderen met de Dryaden, Aartsengel Raphaël en Maria Magdalena

De magie spatte er weer van af tijdens de workshop intuïtief schilderen: veel synchroniciteiten, meditaties die heldere antwoorden opleverden, schilderijen die in de flow ontstonden, mooie boodschappen van lichtwezens...

Het was alweer even geleden dat ik een workshop intuïtief schilderen had gegeven. Ik verheugde me er dan ook enorm op om op vrijdag 22 juli twee enthousiaste vrouwen over de vloer te hebben. 

Normaal gesproken geef ik geen huiswerk, maar tijdens het afstemmen kreeg ik door dat ik de deelneemsters vooraf moest vragen iets uit de natuur mee te brengen wat hun aandacht had getrokken. Zo verbinden we ons vooraf al met de natuur. De natuur kwam namelijk prominent in beeld, via het symbool van een boom, zodra we de afspraak gemaakt hadden.

De kaart Eik/Geschenk uit het deck 'Dryaden, de boomgeesten met helende krachten' van Tiziana Mattera

Daarbij zag ik dat het vooral om met planten verbonden wezens zou gaan, de Dryaden (boomnimfen) om precies te zijn. Vervolgens meldde zich Aartsengel Raphaël. Ook hij heeft een sterke verbinding met de natuur, met het helen van de Aarde. Maria Magdalena ten slotte, die er ook nog bij kwam omdat we geheel toevallig op haar feestdag hadden afgesproken, heeft volgens een legende jaren in een grot in de natuur gewoond. 


De ene deelneemster bracht een zelfgekweekte passiebloem mee. Haar cursusgenoot een rode klaver. Ze was blij verrast toen ik vertelde dat dit een eetbare plant is; ze wil graag meer doen met eetbare wilde planten. Ik vond het ook leuk dat ze een klaver meebracht, omdat de klaver in voorchristelijke tijden in Ierland symbool stond voor de drie-eenheid Maagd-Moeder-Wijze Vrouw; de drie hoedanigheden van de Godin, en we vandaag met drie vrouwen zijn. De klaver staat ook voor vruchtbaarheid.


We begonnen de workshop met een ontspannende aankomstmeditatie, waarbij we als tevreden bomen onze verbinding met onszelf en de natuur ervaren. Tijdens de introductie van het thema van de dag vertelde ik over de lichtwezens die ons op deze dag helpen en inspireren: de Dryaden, Aartsengel Raphaël, en Maria Magdalena.

Boodschap van Aartsengel Raphaël
Aartsengel Raphaël staat voor balans, bescherming, bevrijding, begeleiding, genezing en hulp om lekker in je vel zitten. Ontspanning, orde, regelmaat. Helderheid. Richting kiezen. Spirituele ontwikkeling. Daarnaast is hij actief als het gaat om het helen van de aarde, en werkt dan met de kleur groen.

De kaart 'Increased Energy' uit het deck 'The Healing Miracles of Archangel Raphael' van Doreen Virtue

Ik ervaar Raphaël als licht, zoet en zorgeloos. Iemand om mee te kletsen. Begaan met dat wat voor jou belangrijk is. Vreugde. Ik vraag hem om een boodschap, en dat is deze:

Geef je maar over

dit is jouw dag

Ik ben hier!

Ontspan en lach!

Rozengeur en maneschijn

Jij mag zonder zorgen zijn

                       X Raf 

We ontmoeten en ervaren Raphaël en de Dryaden tijdens de inspiratiemeditatie, voorafgaand aan het schilderen en ontvangen elk bijzondere, heel persoonlijke informatie van deze lichtwezens.. 

Boodschap van Maria Magdalena
Het is altijd een leuke bijkomstigheid als de datum van de workshop de feestdag blijkt van een godheid, engel of heilige. Vandaag serveer ik o.a. madeleines, want het is de feestdag van Maria Magdalena!

Sinds 2016 wordt Maria Magdalena 'liturgisch gelijkwaardig' aan de Apostelen gevierd. Niet meer de boetvaardige zondares (eeuwenlang werd ze geportretteerd als bekeerde hoer) maar Apostel der Apostelen. Een eerste plaats, want zij ontdekte als eerste dat Jezus was opgestaan uit de dood, een blijde boodschap om te verkondigen. Apostel van de Hoop, noemt paus Franciscus haar daarom ook.

De kaart 'Maria Magdalena' uit het 'Keepers of the Light Oracle' van Kyle Gray

Maria Magdalena staat voor vrouwelijke kracht, waardigheid, wijsheid, mystiek. Zij wordt behalve als apostel die de lessen van Jezus het beste begreep, ook vaak gezien als hogepriesteres en de partner en vertrouweling van Jezus. Ze is voor veel vrouwen een heel krachtige en betekenisvolle figuur.

Zuiverheid
Tegen het eind van mijn workshops noteer ik voor elke deelnemer een persoonlijke, gechannelde boodschap. Ik besloot voorafgaand aan de workshop ook even in te tunen op Maria Magdalena. Ik was (ben) erg onder de indruk van het beeld dat ik vervolgens zag: een lange vrouw in een lichtblauwe mantel, met een ernstig gezicht, waarbij tegelijkertijd haar diepe gelukzaligheid (helend, transformerend, permanente overgave aan Wat Is) voelbaar is. Al-Wijs, een en al heiligheid, zuiverheid, visie. Twee elkaar kruisende grote stralen helderwit licht gingen door haar heen: verticaal de pilaar aarde-kosmos, horizontaal, via het hart, een straal van verleden naar toekomst – beide richtingen geheel schoon, heilig. Alleen maar wit licht. Innerlijke integriteit. Focus. De Weg Zien (waarbij me te binnen schiet dat 'De Weg' ook een benaming is voor Jezus).

De boodschap die ik kreeg voor ons vandaag (met daarin tot mijn verrassing 1 regel uit het gedicht Desiderata van Max Ehrmann):

Er is geen einde

Alleen steeds een nieuwe initiatie

Alleen de reis – de roos

Wees kalm temidden van het lawaai en de haast

Blijf bij je steeds verder uitdijend Licht


Trouw is je hart

Ken jezelf

Jij bent de Aarde

(Jij bent het zonnelicht

dat jou baadt)


Koester haar

Laar haar in vervulling gaan

Zie wie je bent.

Leef


Horus

principe deo


Horus?
Tja, dit gebeurt met regelmaat als ik een boodschap channel: er komt de naam van een godheid en soms een zinsnede in het Latijn (wat ik niet beheers) onder te staan.

Horus, de Egyptische valkgod, staat net als Maria Magdalena voor visie, focus, helderheid, astraal reizen, alle perspectieven kunnen innemen. Er is ook een link tussen Horus en Jezus: de beelden van godin Isis met haar zoon Horus op schoot zouden de inspiratie zijn geweest voor de Mariabeelden met kind. Daarnaast stond Egypte bekend om de mysteriescholen en inwijdingen. In het Aquarius Evangelie wordt onder meer beschreven hoe Jezus mystieke inwijdingen in Egypte onderging.

Principe deo betekent Oppergod. Horus was een van de eerste goden in Egypte, en werd aanbeden van het begin van de Oud-Egyptische beschaving tot aan de introductie van het christendom, lees ik op Wikipedia. En toevallig werd het Maria Magdalena-evangelie in Egypte gevonden.

Voor mij staat 'Horus principe deo' voor het innemen van het hoogste perspectief. Voor de toehoorder van de boodschap kan het ook betekenen dat er ooit een sterke band was met deze godheid, en/of dat hij beschikbaar is als gids en helper.

Synchroniciteiten
Oh ja, ik wilde nog wat vertellen over de synchroniciteiten rond deze workshop:

– Een week voorafgaand aan de workshop spreek ik uit dat ik graag eens een boer persoonlijk zou willen spreken. Deelneemster 1 blijkt boer(in).– Voor elke workshop vul ik de voorraad verf en doeken aan, en ik sla ik zoete hapjes in en ingrediënten voor de lunch. Dit keer maak ik een stop bij een edelstenenwinkel, want ik heb intuïtief doorgekregen dat ik voor de ene deelneemster een chalcedoonsteentje (communicatie) moet halen, voor de andere een rode aventurijn (daadkracht). De stenen blijken precies bij hen te passen, en ze voelen zich elk (gelukkig) ook aangetrokken tot de steen die ik vooraf voor hen zag.


– Op gevoel koop ik paarse en roze bloemen voor de aankleding. En vervolgens zijn dit ook de kleuren van de themakaart die ik trek; de kaart 'Support' uit 'Healing with the Angels oracle cards' van Doreen Virtue. Ook de kleuren van de bloemen die de deelneemsters van thuis meebrachten; de passiebloem en de roze klaver, sluiten erbij aan.  

– Ik teken bij een boodschap automatisch een symbool wat ik niet meteen herken, al lijkt het op iets uit de dierenriem. Het blijkt het symbool voor sterrenbeeld Ram. En beide deelneemsters blijken Ram te zijn.

– Ik vraag een paar dagen later aan een vriendin, die ik niet over de workshop en de thema's heb verteld, of ze een kaart voor me wil trekken. Ze heeft een aardige collectie kaartensets, maar geheel toevallig kiest ze voor mij een kaart uit... het Maria Magdalena-deck. En de kaart blijkt ook nog een uitnodiging je vrij en creatief uit te drukken als een kind, bijvoorbeeld door... te schilderen :-)

– Ik ga met dezelfde vriendin wat drinken op een terras, en precies op het moment dat ik haar vertel dat ik met een boer wilde praten, en dat ik vervolgens een boerin in mijn workshop mocht verwelkomen, rijdt er een trekker voor onze neus langs...

Deze schilderijen maakten de deelneemsters. 

En wat vonden de deelneemsters van de workshop?

“Het mooie van de workshop intuïtief schilderen is dat je van tevoren niet weet wat er mag gaan komen. Bij aankomst bij Karine, voelde het als een gespreid bedje. Perfect voorbereid, met zorg en aandacht. Rust en kalmte was de basis. 

Vol verwachting lieten we alles op ons afkomen en waren we nieuwsgierig wat ons te wachten stond die dag. Tijdens de fijne uitleg, met aansluitend de meditaties voelden we ons heerlijk kalm en vrij.
Ook de verzorging van de innerlijke mens was rijkelijk! 

De creaties en de persoonlijke boodschap waren prachtig, treffend en beeldend. 
Dank daarvoor! We komen graag nog een keertje terug.”

Daar doe ik het voor! :-D

Wil je ook een keer komen schilderen? Hier vind je alle informatie: https://karineharkemalichtwerk.nl/workshop-intuitief-schilderen/

Over de schrijver
Reactie plaatsen