Hoe komt het dat ik zo moeilijk kan gronden?
11 december 2013 
in Cases
0 min. leestijd

Hoe komt het dat ik zo moeilijk kan gronden?

Bij Thijs is moeite met gronden; aarden, een terugkerend onderwerp. Hij is (hoog)gevoelig en heeft in zijn jeugd wat dingen meegemaakt die zouden kunnen verklaren dat hij liever wil ‘zweven’, maar we besluiten eens te kijken met Christallin Source Healing wat nu de wortel van het probleem is.

Al snel komt uit de test dat het is begonnen met zijn grootmoeder van vaderskant. Thijs vindt het niet vreemd dat zij hiermee te maken heeft: voor zover hij weet heeft ze haar hele leven al last van duizeligheid.

Ik stem me af en zie dat haar evenwichtsprobleem getriggerd is door een ruzie die zich in haar ouderlijk huis heeft afgespeeld toen ze een jaar of 19 was. Ze werd op haar hart getrapt door haar moeder. Het verdriet, het onrecht en de verwarring die ze voelde, droegen bij aan het ontstaan van de evenwichtsproblemen. Daarnaast bleken er enkele geloften het helingsproces te verstoren: zo had ze gezworen er altijd voor haar vader te zullen zijn.

Ik zie verder dat Thijs net als zijn oma de neiging had om steeds maar achterom te blijven kijken, naar hetgeen en de mensen die je achterlaat, in plaats van ergens te wortelen. Een soort manier om om te gaan met verantwoordelijkheidsgevoelens.

Thijs herkent veel in de beschrijving van de situaties en emoties. Na de heling ervaart hij direct verschil: hij voelt zich gegrond en heeft meer zelfvertrouwen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen