Hooikoorts

Mei en juni zijn prachtige lentemaanden om volop van de natuur te genieten. Maar heb je last van hooikoorts, dan ben je in dit seizoen een stuk minder blij. Daarom plaatste ik vorige week een aanbieding op Facebook voor het proberen van mijn nieuwe, snelle behandeling van hooikoorts. Een van de mensen die graag korte metten wilde maken met haar hooikoorts was Jessica.

Jessica vertelde me dat ze al van kinds af aan last heeft van hooikoorts. Vroeger erger dan nu, maar toch. We trekken een paar uur uit om met Christallin Source Healing te achterhalen wat er allemaal aan haar hooikoorts ten grondslag ligt en direct die zaken te helen.

Opstapelen

De case van Jessica illustreert hoe niet verwerkte gebeurtenissen zich opstapelen. Totdat er een grens wordt bereikt, en een hinderlijke aandoening, zoals in dit geval hooikoorts, je probeert wakker te schudden: ‘hé, je hebt nog karma te transformeren, en, hé, je mag er helemaal zijn!’.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de sessie die ik met Jessica had.

Scan

Als eerste bekijk ik het energiesysteem van Jessica in relatie tot de hooikoorts. In het gebied van hart, longen en thymus neem ik veel verdriet, stress, paniek, schuldgevoel waar. Het lichaam vertelt verder onder meer over machteloos voelen, de noodzaak tot aarden en het bewonen van het bekken. Er komt een stortvloed aan informatie uit de scan met allerhande tips en weetjes speciaal voor Jessica.

De benauwde boer

Dan laat zich een vorig leven zien. Vierentwintig levens terug is Jessica een boer die van streek naar streek trekt om te werken. Tijdens de graanoogst heeft hij stof in zijn longen gekregen. Dit geeft een benauwd gevoel, maar hij voelt zich vooral benauwd door een schuldgevoel. Hij heeft iets meegenomen wat niet van hem was. De last drukt op zijn bovenrug. Hij zou vrij willen zijn van hetgeen de kerk mensen oplegt, maar daarvoor zitten de geboden en verboden te diep. Hij heeft zichzelf ook geprobeerd wijs te maken dat het allemaal niet uitmaakt of hij zich aan de regels houdt, want hij hoort toch nergens bij. Hieruit spreekt eigenlijk een diep verlangen om wel tot een dorpsgemeenschap te behoren. Hij heeft hier eigenlijk verdriet over, maar drukt dit weg.

We bespreken wat deze boer aan krachtbronnen nodig had gehad om wel vanuit liefde, zelfvertrouwen en tevredenheid te kunnen leven en helpen hem onder meer om zichzelf en anderen te vergeven. Hiermee is het eerste thema opgelost.

Niet jezelf mogen zijn

Hierna is het de beurt aan een voorouder om informatie te delen. Een betovergrootvader heeft als jongetje van vier een vervelende ervaring met ‘valse autoriteit’. Uit gehechtheid aan zijn eigen imago ontzegt zijn vader hem de mogelijkheid om zichzelf te zijn, spontaan te zijn. Het Zelf wordt als het ware ‘ingedrukt’. Emoties als je niet gesteund voelen, angst en moedeloosheid spelen een rol. De healing transformeert de oude pijn in kracht en vertrouwen.

Oma’s schuldgevoel

Het volgende stukje van de puzzel wordt geleverd door een oma van Jessica. Ik neem waar dat zij kampte met een zwaar schuldgevoel rond het vertrek van haar vader, toen zij twee was. Machteloosheid, verdriet, frustratie hebben haar leven gekleurd. We helpen haar dit trauma te helen en te vergeven.

“Ik wil niet naar school!”

Als kind heeft Jessica het als groot onrecht ervaren dat zij als vierjarige naar school moest. Ze ervoer paniek en een gebrek aan steun van haar ouders, vooral van haar vader. Ook deze oude pijn wordt geheeld.

Gouden bergen?

Van het huidige leven gaan we weer over naar de bloedlijn. We reizen twaalf generaties terug in de tijd. Ik zie hoe een voorouder als veertienjarige jongen leeft in een stad vol walmende schoorstenen en fabrieken, een situatie van stress, ondervoeding, financiële zorgen, uitzichtloosheid. Hij woonde niet zo lang geleden nog op het platteland, maar heeft zich naar de stad laten lokken omdat hij dacht genoeg geld te kunnen verdienen voor zijn familie, overtuigd van een kansrijk bestaan. De werkelijkheid valt pijnlijk tegen, maar na het accepteren van de heling voor hem, en daarmee voor de generaties na hem en voor Jessica, besluit hij met de constatering dat hij zich door de ervaring bewust is geworden van zijn grote innerlijke kracht.

Besmettelijk

Een laatste stukje informatie is verbonden met een ervaring van een overgrootmoeder van Jessica. Ik zie een beeld van haar als klein meisje naast een wiegje met daarin een baby. Bij de kinderen in huis is een persoon met tbc. Ik vermoed dat dit de baby fataal is geworden, en dat het enorme schuldgevoel wat ik oppik bij de overgrootmoeder hiermee te maken heeft: ze heeft de baby niet kunnen beschermen of heeft misschien ‘survivor guilt’. Ook voor deze persoon en deze situatie passen we de heling toe.

Herkenning

Jessica herkent veel uit de informatie die tijdens de sessie naar boven komt. De hooikoorts blijkt vooral een uitnodiging (een prikkel…) voor Jessica om zichzelf te uiten, zichzelf te laten zien. Iets wat ze jaren niet heeft gedaan, wat ze voornamelijk wijt aan de inperking die ze ervoer gedurende haar schooltijd. 

Daags na de sessie meldt Jessica dat ze al geen last meer heeft van niesbuien of irritaties in haar neus.

Heeft deze case je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd wat een enkele behandeling jou kan opleveren? Maak nu een afspraak!

Over de schrijver
Reactie plaatsen