Tem je draken met Aartsengel Michaël
30 september 2014 
3 min. leestijd

Tem je draken met Aartsengel Michaël

Ik ben een groot fan van Aartsengel Michaël. En gisteren was het ‘zijn’ dag. Michaëlsdag wordt gevierd aan het begin van de herfst. Het koude seizoen komt eraan. Heb jij moeite met deze tijd van het jaar? Merk je dat je vatbaarder bent voor angsten, zorgen, gevoelens van eenzaamheid, somberheid? Werk dan met de energie van Aartsengel Michaël.

Aartsengel Michael geeft je de moed om je angstdraken te verslaan. Hij geeft je wijsheid, inspiratie, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

De energie van Aartsengel Michaël is blij, zonnig, licht, beschermend en enorm krachtig. Dit is de de aartsengel die volgens de legende eigenhandig de hemel beschermde tegen een draak; een grootscheepse aanval van het duister. Hij staat voor een kracht die je verlost van duisternis (in welke vorm dan ook) en begeleidt je om met focus, moed en authenticiteit je weg te gaan.

Ik maak regelmatig en dankbaar gebruik van de diensten van Aartsengel Michaël tijdens healings en space clearings. Hij neemt bijvoorbeeld snel onwillige entiteiten mee naar het Licht. Of laat weten dat hij als beschermer beschikbaar is voor de cliënt. En wie inspireerde me deze blog te schrijven denk je? 🙂

Een paar manieren om te werken met de energie van deze aartsengel:

1 Neig je naar winterdepressie, maak dan regelmatig contact met Aartsengel Michaël

Steek een kaarsje aan, ga rustig zitten – bij voorkeur op een zonnige plek – en sluit je ogen. Adem een paar keer rustig in en uit. Nodig Aartsengel Michaël in gedachten uit om je bij te staan. Neem waar hoe een subtiele, intens liefdevolle en vertrouwenwekkende aanwezigheid je rugdekking geef. Hoe engelenvleugels je liefdevol en beschermend omarmen. Laat je in het warme, koesterende licht zetten. Ontspan je door angst verkrampte lijf. Adem het pure licht in met je hart, voel hoe je hart lichter wordt.
Stel je voor hoe Michaëls zwaard de lijnen die je verbinden met vervelende gevoelens en ervaringen doorsnijdt; je bevrijdt. Laat je gronden in het hier en nu, in het Licht. Je bent beschermd. Je hoeft niet bang te zijn. Je hebt alle moed die je nodig hebt en de krachtigste beschermer die er is, staat altijd tot jouw beschikking. Een van de eigenschappen van Michael is namelijk dat hij overal gelijktijdig kan zijn. Adem een paar keer diep in en uit en open je ogen.

2 Heb oog voor lichtpuntjes

Kijk eens of er in het ‘duister’ kleine lichtpuntjes zijn die je aandacht trekken. Oog hebben voor lichtpuntjes helpt je je focus te verleggen en optimistischer te worden. Vraag Michaël je te ondersteunen met een extra dosis moed, doorzettingsvermogen en dankbaarheid.

3 Oefen jezelf in het zien voorbij de buitenkant

Je hebt steeds de keus om compassie dan wel weerstand te ervaren bij alles wat je waarneemt. Stoor je je bijvoorbeeld aan een chagrijnige persoon bij de kassa, dan kun je je stemming laten beïnvloeden, de bui van de ander persoonlijk opvatten, het negeren, of…de ander toewensen dat zijn last wordt weggenomen en zijn pijn geheeld. (lees ook mijn blog ‘Zet je irritatie om in zegen’)

4 Geef zware gevoelens die je in de greep hebben de ruimte

Visualiseer dat je je angst(draak) naast je ziet staan, in plaats van ergens diep weggestopt in je lijf. Praat ermee, kijk eens waar het nu echt om gaat. Misschien verdwijnt het zware gevoel wel zodra je het hebt gezien en gehoord. Of kun je het zelf laten oplossen in Licht. Durf te kijken en bedank het gevoel voor de les die je hebt geleerd.

5 Schijnzekerheid vs bij jezelf blijven

Ga na hoe je houding is ten opzichte van geld en spullen: geloof je dat je veiliger bent als je meer hebt? Meer ‘bent’ als je meer hebt? Michaël helpt je jezelf te waarderen om wie je bent en vertrouwen te ontwikkelen, zodat je niet hoeft te vluchten in de schijnzekerheid van bezittingen.

6 Drama vs bij jezelf blijven

Laat je je snel meeslepen door je emoties? Baseer je er doemscenario’s op? Probeer je je angsten te overschreeuwen in plaats van je kwetsbaar op te stellen en duidelijk te maken wat je nodig hebt? Kortom, zijn je ‘draken’ de baas? Michaël helpt je te reageren vanuit je hart in plaats van je hoofd.

7 Heb je moeite met bepaalde veranderingen in je leven?

Vraag Aartsengel Michaël je te ondersteunen, zodat je de moed hebt de controle los te laten, de volgende stap te zetten, je leven te nemen zoals het komt en erop te durven vertrouwen dat het goed zal uitpakken.

Vond je deze blog interessant? Ik vind het super als je hem deelt!

PS Heb je mijn gratis e-book ‘How to Ho’oponopono’ al gedownload? Hiermee leer je hoe je snel innerlijke vrede bereikt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen