24 april 2019 
in Cases
1 min. leestijd

"Van echte paniek is nooit meer sprake geweest"

Een tijdje geleden interviewde ik Geurt-Jan over de sessie die hij bij mij heeft gehad, en hoe het daarna gegaan is. Onderstaand zijn verhaal.

“Ik kwam er pas laat achter dat ik bijna verdronken ben als jongetje van 4. Toen ik jaren geleden voor het eerst met paniekaanvallen werd geconfronteerd, ben ik naar een psycholoog gegaan. Dat hielp, maar toch was de angst niet weg. Ik kon er geen grip op krijgen.

Er is in Nederland ontzettend veel te koop op het gebied van hulpverlening en spiritualiteit. Hoewel ik een rationele achtergrond heb als financieel adviseur, neem ik beslissingen op persoonlijk ontwikkelingsvlak intuïtief. Ik werd geraakt door wat ik las op je website, en besloot een afspraak te maken.

Ik vond de sessie heel boeiend. Ik heb het gevoel dat ik naar een film heb zitten kijken. Aan het eind van het consult gaf je aan dat er binnen drie maanden een verandering merkbaar zou moeten zijn. Ik heb het geparkeerd, dacht, ik zie het wel.

In de periode na het consult zijn mijn vrouw en ik regelmatig op reis geweest en ik heb zelf ook wel buiten mijn comfortzone gezocht. Ik heb in Parijs bijvoorbeeld veel in de metro gezeten. Vroeger had ik daar moeite mee en zat ik eigenlijk alleen maar te wachten op de klap, maar nu zat ik in alle rust mijn omgeving waar te nemen.

Dus ik ben een blij mens en kan je wel zoenen!

Een maand geleden heb ik nog eenmaal een hele onrustige nacht gehad. Maar ik heb het herkend en dacht, dit is anders dan anders, dit kunnen we gewoon handelen met meditatie.

Ik zou anderen deze werkvorm absoluut aanraden, aan zowel mannen als vrouwen. Maar als je niet onbevangen open staat voor 360 graden informatie, dan houdt het op.

Ik denk ook dat heel veel ondernemers open zouden moeten staan voor een gesprek met jou, omdat je er niet omheen draait. De durfals zullen bij jou aan tafel willen komen zitten.

Iedereen heeft kwetsbare plekken, heeft angst. Er zijn mensen die jou nodig hebben. Ik heb je ook nodig gehad en ik schaam me daar niet voor.

Het gaat mij goed. Van echte paniek is feitelijk nooit meer sprake geweest.”

Geurt-Jan Brouwer, financieel economisch adviseur, 73, Sint-Michielsgestel

Over de schrijver
Reactie plaatsen