Wifi, het asbest van de 21e eeuw? 21 tips verzameld!
13 april 2017 
3 min. leestijd

Wifi, het asbest van de 21e eeuw? 21 tips verzameld!

Wifi, moeten we ons daar druk over maken? Steeds meer mensen vinden van wel. Op internet circuleren allerhande tips om jezelf en je slaapkamer te beveiligen tegen straling. In een artikel van de TU Delft wordt wifi aangemerkt als ‘het asbest van de 21e eeuw’.

Ik merk zelf dat ik van wifi onrustiger en minder gefocust wordt, een wee gevoel in mijn maag krijg van het werken met een laptop, en dat ik maar moeilijk in slaap kom als mijn mobiel op mijn nachtkastje ligt.

Volgens onderzoek is elektromagnetische straling bepaald niet gezond.

Het lastige is natuurlijk dat niet iedereen even gevoelig is en dat klachten ook een andere oorzaak dan straling kunnen hebben. Inclusief de angst dat straling je ziek maakt, of dat je weerstand of ergernis ervaart omdat je nergens aan de straling kunt ontsnappen.

Tenslotte is wifi in Nederland overal, zelfs in je vrije tijd; in een huisje in het bos of aan het strand, mag deze levensader schijnbaar niet ontbreken…

Voor degenen die het idee hebben dat ze stralingsoverlast ervaren in hun huis en daar iets aan willen doen, heb ik onderstaande tips verzameld.

Technische mogelijkheden

1 Zet je wifi-router zo veel mogelijk uit; zo stop je tijdelijk de invloed van deze stralingsbron. Je kunt zo ook gaan ervaren of het verschil voor je maakt om de wifi aan of uit te hebben.
2 Houd je smartphone zoveel mogelijk uit de buurt en draag hem zeker niet in je broekzak.
3 Verwijder dect-telefoons uit je huis.
4 Scherm je woning of slaapkamer af met eco-wifi
5 Neem speciaal behang tegen elektrosmog, schilder je muren met grafietverf (daar kun je vervolgens overheen witten) of gebruik een stralingwerende klamboe. Het is slim je vooral op je slaapkamer te richten, zodat je lichaam zijn nachtelijke schadeherstelwerk optimaal kan uitvoeren. https://www.vitalitools.nl/
6 Overweeg een aardingsmat aan te schaffen om jezelf ’s nachts lekker op te laden
7 Floww, Dooozz en i-Doh maken producten speciaal om je tegen straling te beschermen
8 Laat een woonbioloog komen om straling te neutraliseren of ‘om te buigen’ (biosanering)

Energetische tools

Er zijn allerlei mooie hulpmiddelen te koop om je eigen energie en je huisenergie positief te beïnvloeden. Misschien spreekt een van deze tools je aan:
9 Haal de flower of life in huis om een mooi, harmonieus trillingsveld te creëren dat de energie weer in balans brengt: hoge energie trekt lagere energie automatisch naar een hoger, gezonder niveau
10 Maak gebruik van werkzame edelstenen
11 Zoutlampen verbeteren de energie in huis doordat ze gezonde negatieve ionen in de lucht brengen. Dit zou ook gunstig zijn m.b.t. straling (naar mijn idee met name door ze in de buurt van elektrische apparaten zoals je laptop te plaatsen)
12 Gebruik Bach Rescue spray
13 Of gebruik, speciaal tegen elektrostress, Immunisator druppels
14 Schaf een toepasselijk product van aura-soma aan, bijvoorbeeld de white pomander air conditioner
15 Zet werkzame planten in je huis

Opladen en ontspannen

Het idee dat je zelf wat kunt doen, geeft al een goed gevoel. Het is in het algemeen gezond en aangenaam om om in een hoge trilling te zitten. Onderstaande tips dragen daaraan bij.
16 Ga zo vaak je kan de natuur in, van een dagje bos of zee knapt iedereen op.
17 Ontspan je gedachten in plaats van je te veel te focussen op mogelijk schadelijke straling. Alles is energie, ook wifi. Sommige mensen hebben er baat bij zich te verbeelden dat wifi gezond is.
18 Doe grondingsoefeningen, yoga of een andere vorm van lichaamsbeweging. Een goede basisconditie en ontspanning helpen je beter omgaan met en herstellen van alle vormen van stress, ook straling.
19 Laat (het idee van) stralingsoverlast je een spiegel voorhouden en vraag je af hoe jij tegenover druk(te), bereikbaarheid, sociale ‘verplichtingen’ en ‘snel leven’ staat. Kun jij een dagje weg zijn zonder direct dat leuke filmpje van je kinderen door te appen, of een weekje in het buitenland zijn zonder steeds je e-mail en andere berichten te checken?
20 Verbind je met de gezonde Schumannfrequentie, luister bijvoorbeeld naar speciale muziek (op youtube vind je diverse clips)
21 Straling is een van de vele vormen van stress waarmee we dagelijks te maken hebben. Kijk op welke soorten stress je wel invloed hebt, via goede voeding, mindfulness, meditatie, tijd voor jezelf, fijne sociale contacten, een massage of een andere vorm van ontspanning, een opgeruimd huis, een healingbehandeling, creativiteit…Merken dat je last hebt van stress kan een stap zijn om de weg naar binnen in te slaan: wie ben je echt, waar sta je voor, wat past bij jou, durf je jezelf te laten zien?

Het onderwerp wifi/straling vertegenwoordigt zowel de menselijke behoefte aan zoveel mogelijk comfort (alles moet gemakkelijk, zo snel mogelijk, en fear of missing out moet voorkomen worden) als de behoefte aan risicovermijding.
Zo lang er nog discussie is en de overheid nog geen stappen onderneemt, is het aan jezelf om verbanden te leggen tussen eventuele klachten/niet pluis-gevoelens, en de aanwezigheid van stralingsbronnen. Te vergelijken, en te voelen of je behoefte hebt aan bescherming. Er is inmiddels een hele beroepsgroep aan stralingsexperts opgestaan. Trend in een maatschappij die steeds gevoeliger wordt…of noodzaak?

Wat doe je als je elektroschade of -overgevoeligheid vermoedt?

– Bij Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS), kun je je melden met gezondheidsklachten die je wijt aan elektromagnetische velden (bijvoorbeeld allergieën, vergeetachtigheid, hoofdpijn)
– Natuurgeneeskundige Erik Kasteleyn van Geovitaal is een expert op het gebied van de invloed van straling op je gezondheid.
– Het kan zeer de moeite waard zijn om te laten controleren of je ‘therapieresistent’ bent als gevolg van stralingsbelasting. Zie ook dit artikel over ‘spininversie’.
– Werken en leven met elektrogevoeligheid: http://schooneveldadvies.nl/
– Kijk eens op de pagina van de Facebookgroep ‘Straling en zo
Hier vind je een aantal artikelen over straling.

Hoe kijk jij aan tegen straling? Heb je er last van? En wat is voor jou de oplossing? Deel het hieronder!

Over de schrijver
Bonnie Allart
Door

Bonnie Allart

op 14 Apr 2017

Handig overzicht van tips, Karine!

Karine
Door

Karine

op 15 Apr 2017

Dank je, Bonnie! Graag gedaan!

Reactie plaatsen