1 april: heb jij de moed om je eigen grenzen te verleggen?
01 april 2014 
2 min. leestijd

1 april: heb jij de moed om je eigen grenzen te verleggen?

Waar denk jij aan bij 1 april? Is het voor jou de traditionele dag van grappen maken en elkaar voor de gek houden? Denk je aan je belastingaangifte? Is het een dag als alle andere? Of geniet je gewoon van het mooie lenteweer? Ik kwam erachter dat 1 april 2014 een bijzondere energie heeft.

Vandaag is een dag om je eigen moed te ontdekken en je grenzen te verleggen. Buiten gebaande paden te treden. (Uiterlijke) onzekerheden los te laten. Te vertrouwen op je intuïtie. Thuis te komen bij jezelf. Dit is wat de Tzolkin, de Maya-kalender, vertelt.
De Tzolkin is een instrument om je potentieel en het waarom van gebeurtenissen in je leven te ontdekken. De kalender laat zien welke natuurlijke energie er op een bepaalde dag heerst. Je leven verloopt moeitelozer als je gebruik maakt van de beschikbare energieën. Energieën die je steeds uitnodigen te blijven groeien en meer te ontdekken over jezelf, je talenten en jouw specifieke bijdrage aan de wereld.

Wat betekent ‘moed’ voor jou?

Sta eens stil bij wat ‘moed’ voor jou betekent. Voor welk onderwerp dat nu speelt, kun je wel wat extra moed gebruiken? Waarin zou je een stap voorwaarts willen maken? Waar ben je onzeker over? Wat heb jij nodig om meer te durven vertrouwen op jezelf, je kracht, je intuïtie? Misschien ontstaat er nu een heel lijstje. Kies er één onderwerp uit en kijk er eens goed naar. Is het een oud onderwerp, iets waar je al jaren tegenaan loopt? Of zoek je moed om om te gaan met iets wat zich net heeft aangediend in je leven?

Haal je energie terug

Wat zou er gebeuren als je gewoon de stap zou zetten, in het diepe zou springen? In de wetenschap dat angst bijna altijd een illusie is (a.n.g.s.t = aangeleerde negatieve geloofsovertuiging systematisch toegepast; f.e.a.r. = false evidence appearing real). Een illusie waar je vanuit je overtuigingen energie in hebt gestopt. Kijk eens hoe dat eruit ziet: het verre doemscenario en jouw energie die ernaartoe stroomt. Stop deze stroom met je aandacht en haal je energie terug in het hier en nu, dicht om jezelf heen.

Vergeef jezelf

Vergeef jezelf dat je eerder geen actie hebt ondernomen. Als je blijft hangen in ‘had ik maar’, blijft een deel van je energie in je verleden geankerd. En blijf je excuses maken, met je hakken in het zand, om iets niet te doen. Je ontmoedigt jezelf en houdt jezelf klein. Een cliché maar dus waar: success is always outside your comfort zone.

Elke stap telt

Je pad ontvouwt zich met elke stap die je zet. Met moed en doorzettingsvermogen – zelfs al zijn het kleine stapjes – geef je jezelf de kans om te leren en te groeien én een lichtend voorbeeld voor anderen te zijn. Kijk om je heen of je anderen kunt bemoedigen en aanmoedigen. Voel hoe moed vanuit je hart komt. Hoe dit eigenlijk een vorm van liefde is. Hoeveel liefde en grootsheid wil je in je leven? Sta het jezelf toe.

Geniet van je dag!

Waar ga jij vandaag moed in steken? Merk jij iets van de energie van vandaag? Voel je je uitgedaagd of ondersteund? Deel het hieronder!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen