Entiteiten en het toelaten van je hooggevoeligheid
27 september 2016 
in Cases
3 min. leestijd

Entiteiten en het toelaten van je hooggevoeligheid

Ik ben op bezoek bij een vriendin als haar buurvrouw Mandy over de schutting voorzichtig vraagt of ik even wil langskomen.Ze maakt zich zorgen over haar dochtertje van 8. Emmy is hoogsensitief. En op haar slaapkamer ziet het meisje ’s nachts een ‘hele enge man’. Mandy vraagt zich af of dat ‘echt´ is. Ze wil graag mijn oordeel en advies.

Rookgordijn

Als ik het fris en vrolijk ingerichte zolderkamertje binnenstap, voel ik meteen een heel zware energie. Alsof mijn lichaam naar de vloer wordt gedrukt. Er hangt ook een voor mij duidelijk waarneembare vortex, een soort energietornado. Er is een aanwezigheid die de ruimte wil domineren, maar die wil nu niet opgemerkt worden. Het is alsof er een soort rookgordijn hangt.

Ik neem vervolgens – met spontaan kippenvel op deze zeer warme dag – plaats naast het bed van Emmy, want vanuit haar bed ziet ze de man als ze naar haar kledingkast kijkt. Ik zie geen persoon, wel een maskerende energiewolk die de helft van de kamer vult.

Act

De man laat zich aan Emmy zien als afschrikwekkend. Op mij komt het over als een act; hij neemt een beangstigende vorm aan om zichzelf te beschermen en op deze plek te kunnen blijven. Hij neemt op deze manier ruimte in ten koste van Emmy.

Hij vindt dat hij nog niet ‘klaar’ is om naar het licht te gaan, maar intussen zijn er een heleboel zielen aan hem gekoppeld die verwachten met hem mee te kunnen. De drukte geeft een soort paniekgevoel.

Er hangen thema’s in de lucht als:
– Je uit behoefte aan zelfbescherming anders voordoen dan je bent
– Grenzen stellen
– Wanhoop, verdriet
– Anderen van je afduwen
– Niet willen inzien dat wat geweest is, geweest is.

Mogelijk zijn deze thema’s relevant voor de huidige bewoners. Dat laat ik aan hun over 🙂

Entiteiten maken de energie in ruimtes passief. Ik vertel dat dit kan leiden tot vermoeidheid. Emmy wordt ook altijd moe wakker, vertelt haar moeder.

Meegelift bij mortuariumbezoek?

Ze vertelt verder dat oma pas is overleden en dat ze, na een bezoek met het gezin aan het mortuarium, Emmy had gevraagd of ze dingen had gezien. Ik vraag of de nachtelijke verschijning soms optreedt sinds ze het mortuarium hebben bezocht, en jawel. Ik vermoed dat hij is meegelift met dit gevoelige meisje.

Verbouwing

Het huis wordt al lange tijd verbouwd. Deze rommeligheid kan de energie in huis ook beïnvloeden en passief maken, waardoor ongewenste energieën zich soms gemakkelijker manifesteren en thuis voelen; ‘opruimen’ heeft immers geen prioriteit als een verbouwing nog niet af is. Mandy bekent dat ze zelf ’s avonds liever ook niet op de zolderverdieping komt, dat ze dan hetgeen ze voelt probeert weg te redeneren, maar dat ze wel degelijk dingen voelt. Dat had ze als kind ook al.

Leyline met oorlogsgeschiedenis

Van eerdere clearings weet ik dat er een negatief geladen leyline door de buurt loopt. Er is een flinke en naar mijn idee bloedige strijd geweest in dit gebied. Als gewelddadige energie niet verwerkt is, kunnen entiteiten die met deze energie resoneren, gemakkelijk op deze plekken aanhaken. Het lijkt een plek waar spanning geloosd wordt.

Thuisgekomen ga ik eens Googelen.

De ogenschijnlijk mooie, rustige buurt blijkt gelegen in een gebied waar tijdens de Tachtigjarige Oorlog is gevochten. En tijdens de Oostenrijkse Successieoorlogen zijn er grote troepenverplaatsingen geweest. Bijzonder hoe de geschiedenis een ‘echo’ heeft. Hoe een plek karmisch belast kan zijn.

Alles bij elkaar is sprake van een leerzame context: er is een berg oefenmateriaal, ofwel, Mandy en Emmy mogen op hun gevoeligheid gaan vertrouwen en deze verder ontwikkelen.

Wat Emmy verder kan doen:

– Het is belangrijk te beseffen dat levende mensen ‘de baas’ zijn, niet de energieën zonder lichaam. Ze kan tegen entiteiten zeggen dat zij ze niet kan helpen en dat ze weg moeten gaan.

– Ze mag werken aan haar assertiviteit; ze hoeft niet zo open te staan, op alles ja te zeggen, een verantwoordelijkheid te nemen die niet past bij haar leeftijd.

Het is handig haar bovenste chakra’s ‘in beheer’ te nemen, zodat ze niet te ver open staat. Het voorhoofd- en kruinchakra voorstellen als een bloem die kan openen en sluiten en voelen wat dit doet, kan een goede oefening zijn (nooit helemaal dicht zetten, maar voor het slapengaan zeker niet te ver open, want dat kan voor een onrustige nacht zorgen; gedachtes, dromen, verschijningen…)

– Ze kan met haar ouders delen wat ze waarneemt en voelt, zodat deze haar kunnen steunen en eventueel hulp kunnen inschakelen.

Voor Mandy is het aan te raden zelf te leren werken met energie, om prettig om te kunnen gaan met haar eigen gevoeligheid. Zij kan dan ook het huis ‘in beheer’ nemen en waar nodig de energie gunstig beïnvloeden.

Het is altijd verstandig om na een begrafenis of crematie, na een bezoek aan een begraafplaats of aan een mortuarium, bij thuiskomst alle kleren te wassen en zelf ook te douchen (ook je hoofd afspoelen/haar wassen), om je los te maken van eventuele ‘vreemde energieën’.

Heb je het idee dat er toch wat met je is ‘meegereisd’? Verbind je met je compassie en vraag Aartsengel Michaël om de geesten of wezens mee te nemen en ervoor te zorgen dat ze op de juiste plek komen op hun pad naar het Licht.

Denk je dat er meer aan de hand in je huis? Bel 06 41393459 voor een space clearing of mail info@karineharkemalichtwerk.nl.

Over de schrijver
Reactie plaatsen