Lol met alledaagse magie
21 oktober 2014 
3 min. leestijd

Lol met alledaagse magie

Vandaag geef ik je een voorbeeld van hoe ik werk met alledaagse magie.

Magie is overal om ons heen, in de natuur, in toevalligheden, in jezelf. Life Is Magic. It is.
Magie verbindt jou met inspiratie, wijsheid en leiding.

Magie is gebruik maken van wat zich NU aandient. Maak je daar een ritueel van, dan kun je de diepte ingaan en wordt het steeds gemakkelijker om te werken met de boodschappen die je ontdekt.

Een NU waar ik vandaag mee aan de slag ben gegaan, is het moment dat het getal 10 me ineens opviel. Nou ja, ineens…

Het was meer een opeenstapeling waar ik niet omheen kon. Ik zag de 10 terug in mijn aantekeningen, in nieuwsbrieven die ik vandaag kreeg (een webinar die om 10.00 uur startte, een blog over hoe je als ondernemer succesvoller wordt door al je doelen, plannen etc. met 10 te vermenigvuldigen, een mail die me attendeerde op een boek getiteld “The Top 10 Things Dead People Want To Tell YOU”… (verderop vertel ik je hoe jij dit boek cadeau kunt krijgen!)

Okee, het getal 10 wil een boodschap kwijt, besloot ik.

Waar staat de 10 zoal voor?

Sinds je schooltijd, sinds Pythagoras zelfs, staat de 10 voor perfectie en compleetheid. Met een 10 beheers je de stof, heb je heel goed gepresteerd en heb je iets afgerond. De tien staat daarmee ook voor een nieuwe start. Een nieuw pad, een volgend doel, een volgende les, een volgend niveau.

Al surfend zie ik aardig wat feitjes rond de 10 voorbijkomen.

 • Mensen hebben 10 vingers en 10 tenen.
 • Er zijn 10 geboden in het Christendom en 10 geboden in het Boeddhisme.
 • De 1 en de 0 staan voor het mannelijke en het vrouwelijke (leuk idee dat de binaire code dus ook uit ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ bestaat 😉 )
 • Bij de Maya’s staat de 10 voor het eind van een cyclus en het begin van een volgende cyclus.
 • Voor Pythagoras en zijn volgelingen was de 10 het meest heilige getal. Ze zagen het als symbool van het universum en het geheel aan menselijke kennis.
 • De heldenreis van Odysseus duurde 10 jaar.
 • In de middeleeuwen gaven ouders vaak hun tiende kind aan de kerk om geestelijke te worden. De mystica Hildegard von Bingen was zo’n tiende kind.
 • Hindoes geloven dat de god Vishnu 10 keer reïncarneert (Boeddha was de negende reïncarnatie)
  (Nog meer weten over de 10? Kijk bijvoorbeeld eens op http://mysticalnumbers.com/number-10)

Wat zegt de 10 mij persoonlijk?

Ik keer ook even naar binnen (naar boven eigenlijk) om te kijken wat de betekenis van de 10 is voor mij op dit moment. Ik zie/voel dat de 10 me uitnodigt tot uitbundig vieren! Er komt een nieuwe fase aan! Het vieren wil ook zeggen: even stilstaan bij de 10, erkennen en omarmen wat er opgebouwd is, en dan bewust de volgende stap zetten.

Wat zeggen de kaarten?

Voor de lol en uit nieuwsgierigheid raadpleeg ik ook mijn sets orakelkaarten. Ik trek steeds de tiende kaart van de stapel, check elke kaart die het nummer 10 draagt en kijk ook nog op de tiende bladzijde van de boekjes met toelichtingen.

Interessant hoeveel overeenkomsten er zijn. En hoe de 10 steeds terugkomt. Zo staat er in de toelichting bij de Kat (het tiende dier in het Dierenorakel der Druïden) een verwijzing naar een legende waarin een druïde op het ‘tiende eiland’ belandt.

De 10 is:

 • Een oproep tot het ervaren van synchroniciteit en het verwachten van het onverwachte. Het durven vertrouwen dat de oplossing er al is.
 • De voorbode van transformatie.
 • Een teken dat je je mag laten ondersteunen door spirituele helpers om de beste wegen te vinden om je doelen te bereiken.
 • Een reminder dat emoties alleen kunnen ‘opereren’ met jouw toestemming. Een nieuwe start is dus ook: bewust schadelijke emoties en spirituele blokkades (laten) opheffen.
 • De 10 verenigt tegenstellingen. Het is ‘Alles en Niets’. Het verenigen van het materiële en het immateriële; je voeding komt uit beide werelden.
 • Als mens heb je het vermogen het leven fysiek en spiritueel te ervaren. Voelen met al je zintuigen helpt je je te openen voor beide aspecten. Zo kun je meer overvloed ervaren en aantrekken.
 • De 10 is de levenscyclus, met zijn ups en downs, zijn verwijzingen naar karma en reïncarnatie.
 • De 10 roept je op niet met je hoofd te leven, maar met je hart het aardse en het spirituele aan te gaan en te verbinden.
 • De 10 kan ook een rustpauze markeren. Een periode van geduld oefenen en kracht opbouwen en erkennen. Een innerlijke reis in afwachting van de terugkeer van de zon: jij hebt het vermogen je eigen antwoorden te vinden, niet vermengd met twijfels en de meningen van anderen.
 • De 10 nodigt je uit je bewustzijn uit te breiden, optimistisch te zijn en de mooie kansen te grijpen die op je pad komen.

Verloting!

Omdat een tien iets heel feestelijks heeft en Allerzielen niet ver weg is, verloot ik het boek vol warme woorden en wijze lessen “The Top Ten Things Dead People Want To Tell YOU” van Mike Dooley (op de dag van verschijnen al een bestseller!).
Hoe ding je mee? Deel hieronder je inhoudelijke reactie op bovenstaand artikel of reageer op een van mijn andere blogs.
Ik maak op vrijdag 31 oktober de gelukkige winnaar bekend. Deze ontvangt het (Engelstalige!) boek per post.

Tot slot: geef jezelf vandaag een dikke 10, want je bent een 10!

Vond je deze blog interessant? Ik vind het super als je hem deelt!

PS Heb je mijn gratis e-book ‘How to Ho’oponopono’ al gedownload? Hiermee leer je hoe je snel innerlijke vrede bereikt!

Over de schrijver
jessica
Door

jessica

op 21 Oct 2014

Hi Karine, Mooie blog. Ik herken wel wat dingen. Bijvoorbeeld meer met je hart leven dan met je hoofd. Of geduldig zijn en te vertrouwen wat op je pad komt. Niet altijd makkelijk, maar het gaat steeds beter. Persoonlijke groei vind ik zo mooi.

Paul Steur
Door

Paul Steur

op 22 Oct 2014

Ahah.... Bij mij komt vaak de 1 terug, in allerlei combinaties. Zo zie ik vaak 11:11 staan, als tijd, of rijd ik 111 km/uur, Op http://mysticalnumbers.com/number-1 kom ik wel wat grappige dingen tegen, inderdaad 'lol met magie'! Hoewel ik me lang niet in alles herken, hoor :-). Of is het 'nog" niet?? Dank je wel voor dit leuke blog ♥

Suzan Jong
Door

Suzan Jong

op 22 Oct 2014

Grappig, ik kom ook vaak dezelfde getallen tegen. De laatste tijd zijn het net als bij Paul vaak 1-en (met name op de klok). Dat je dit blog nu schrijft en een link maakt naar het boek van Mike Dooley.... Dat is vandaag al de 4e keer dat ik erover lees! Steeds klikte ik het weg... Nu denk ik "moet ik hier misschien toch iets mee?". Interpretatie van de dingen die ik tegenkom, blijft toch (nog) lastig. Dank je wel voor je inspiratie!

Karine
Door

Karine

op 22 Oct 2014

Wat het interpreteren lastig kan maken, is de gave van Vrije Wil. Er is geen enkele verplichting iets te doen met de dingen die op je pad komen. Andersom staat het je vrij om de inspiratie, hulp, leiding aan te nemen. En als het echt belangrijk is om je aandacht te trekken, zullen 'ze' herhaaldelijk voor signalen zorgen. Dat iets je aandacht trekt, kan ook betekenen dat het resoneert met iets binnenin jou, iets waar je hart naar uitgaat, iets wat hoort bij jouw authentieke zelf. En ook dan staat het je vrij om ernaar te handelen of niet:-) Ik zal er in een volgend blog nog eens op terugkomen.

Reactie plaatsen