Vier de Dag Buiten de Tijd, vier een nieuw jaar!
22 juli 2014 
2 min. leestijd

Vier de Dag Buiten de Tijd, vier een nieuw jaar!

Zaterdag 26 juli, als aarde, zon en Sirius op een lijn staan, begint het nieuwe jaar. Jawel.

Volgens de 13 manen kalender dan. Voorafgaand aan dit nieuwe jaar vieren mensen overal ter wereld de Dag Buiten de Tijd. Het is een magische dag, die niet hoort bij het oude jaar en ook niet bij het nieuwe.

De dag ‘blijft over’ omdat je met een kalender van 13 maanden x 28 dagen uitkomt op een jaar van 364 dagen. Je houdt 1 dag over gezien de zonnecyclus. Dit is de Dag Buiten de Tijd, die altijd valt op 25 juli.

De Dag Buiten de Tijd is een dag om:

  • samen te zijn en feest te vieren, het leven te vieren, dankbaar te zijn voor wat de natuur ons schenkt (voor wie zich er helemaal in wil onderdompelen is er het Dag Buiten de Tijd Festival in Utrecht)
  • bewust je intentie en doelen voor het komende jaar te kiezen; voor jezelf, voor een vreedzame en duurzame samenleving
  • het oude los te laten, te vergeven (“Als je loslaat heb je twee handen vrij”), compassie te ervaren voor al je mede-aardbewoners

In feite vier je dat je weer een schone lei krijgt om nieuwe dingen te creëren, in harmonie met de natuurlijke tijd.

We hebben allemaal bij te dragen aan een vreedzame, duurzame wereld, vanuit onze eigenheid, onze unieke talenten. De aarde is de plek waar jij je creativiteit, je scheppingskracht, kunt en mag uitdrukken.

De dertien manen kalender herinnert ons er daarom steeds aan dat tijd kunst is. De kalender nodigt je uit om in sync te zijn met jezelf en je omgeving. Leven vanuit je hart, in verbinding met de aarde en haar seizoenen, de natuurlijke behoeften van je lijf, jouw natuurlijke tempo om te leven, te voelen, te handelen.

Als je op deze manier bijdraagt aan de planeet en de mensheid, ontvang je bevestiging en leiding in de vorm van synchroniciteit: de dagelijkse ogenschijnlijke toevalligheden die fungeren als jouw persoonlijke wegwijzers, schouderklopjes en eyeopeners.

Het is ook een bevestiging dat er ‘meer’ is. Hulp en steun vanuit andere dimensies.

Jij, ik, wij allemaal, zijn de kunstenaars die deze planeet nodig heeft.

En scheppen, kunst maken, doe je door bewust te creëren vanuit het Nu.

Enjoy!

Als leuk steuntje in de rug bij het op een natuurlijke manier werken met tijd kun je een 13 Moon Diary of Natural Time aanschaffen. Zo kun je gebruikmaken van de specifieke dagenergieën om met minder moeite en meer synchroniciteit te werken aan je doelen.

Water en vrede
25 juli is ook Internationale Water Dankdag. De dag is uitgeroepen door watergoeroe Masaru Emoto, die bekend werd met de prachtige foto’s van waterkristallen die waren ontstaan onder invloed van gebeden, afbeeldingen, woorden of muziek. Emoto ziet het positief beïnvloeden van het geheugen van water als middel om vrede op aarde te bevorderen. Water is immers overal, we bestaan er zelf ook grotendeels uit en zijn ervan afhankelijk.

Emoto stuurt elk jaar met zoveel mogelijk mensen liefde en dankbaarheid naar een specifiek water om vervuiling, stank en algengroei terug te dringen. Dit jaar is de Sumida rivier in Tokio aan de beurt.

Hoe dit werkt? Gedachten zijn trilling, woorden zijn trilling en water zit vol micro kristallen. Kristallen hebben grote geheugencapaciteit en geven ‘kopieën’ van de informatie af aan hun omgeving. Het reinigende en helende effect ontstaat doordat hogere trilling (liefde en dankbaarheid zijn de hoogste) lagere trilling transformeert.

Over de schrijver
Reactie plaatsen