Happy Blue Monday!
20 januari 2014 
1 min. leestijd

Happy Blue Monday!

Zo, Blue Monday is alweer voor de helft voorbij. Ik luisterde terwijl ik dit schreef naar Het Foute Uur van Q-Music, waarbij ik wel MOEST dansen toen Gangnam Style voorbij kwam. Voor zover ik een dip had, is die nu weg :-D. Valt Blue Monday je mee tot dusver? Of zit jij in een serieuze dip? Hierbij 8 tips, voor wie van het sombere gevoel af wil, of zich er juist in wil onderdompelen.

 

1 Profiteer van dit officiële excuus down te zijn!

Als je naar het lenteachtige weer kijkt, kun je je voorstellen dat dit de laatste Blue Monday ooit is. Toch denk ik dat ‘ie nog wel even op de kalender blijft. Want is het eigenlijk niet heel handig dat er een dag is waarop je legitiem down mag zijn? Wie gunt zichzelf normaal gesproken een baaldag? We horen toch altijd positief en productief te zijn, zonder ongemakkelijke gevoelens?

2 Neem vrij

Weet je van jezelf dat je een Blue Monday-type bent? Ondervang het de volgende keer door lekker een vrije dag te nemen. Ga iets leuks doen, samen met iemand.

3 Totale overgave

Geef je even helemaal over aan Blue Monday-gevoelens. Maar doe het hardop. Mopper, wees chagrijnig, heb zelfmedelijden. Overdrijf. Tot je er vanzelf om gaat lachen.

4 Samen delen

Let op de mensen om je heen. Zijn zij ook chagrijnig, humeurig, moe? Praat er samen over, gedeelde smart is halve smart. Organiseer met je collega’s een Blue Monday- lunch of -borrel, zorg samen voor gezelligheid en een positieve stemming. Het is bewezen dat één negatieve persoon in een groep de energie van de rest al naar beneden kan halen. Een goede stemming is dus ook een kwestie van teamwork.

5 Duik in de diepte

Schrijf over je gevoelens. Benoem je emoties en de associaties die je ermee hebt. De herinneringen die het oproept. Grijp ze aan om de verbinding met je ziel te vinden. En mogelijk ontstaat er een mooi stuk proza uit!

6 Die keer dat…

Maak een lijstje van de 10 dingen waar je in je leven het hardst om hebt gelachen. Zeker weten dat dit goed is voor minstens 3 gniffels en een lachbui.

7 Als je het doet, moet je het goed doen

Wil je alles uit je Blue Monday halen wat erin zit en vol gaan voor je sombere stemming, vergeet dan niet deze lijst met meest deprimerende songs te checken.

8 Liever happy?

Wil je juist uit de depri-stemming, bekijk dan bijvoorbeeld de Blue Monday Conference!
Tot slot: Blue Monday duurt gelukkig maar een blauwe maandag. Terwijl ‘Thank God it’s Friday’ wekelijks terug kan komen…O, sorry, bederf ik nu je stemming?

 

Toch nog down? Ik maak je Blauwe Maandag goed! Stuur een mail naar info@karineharkemalichtwerk.nl en maak kans op een gratis behandeling. Alleen geldig als je vandaag mailt!

Op zoek naar meer energie? Lees ook ‘8 tips voor meer energie in de winter!’.

 

Over de schrijver
Trudy Heistek
Door

Trudy Heistek

op 20 Jan 2014

Blue Monday? Wat is dat? Vanmorgen onverwacht bezoek van oude vrienden en van zoon en schoondochter met bloemetje en lief lachende kleinzoon. Veel plezier de rest van de dag!

Karine
Door

Karine

op 20 Jan 2014

Wat leuk Trudy, geniet ervan! :-)

Bonnie Allart
Door

Bonnie Allart

op 22 Jan 2014

Ik lees hem nu pas op woensdag. Ik wilde dat ik hem maandag gelezen had, want ik heb een paar keer gegniffeld tijdens het lezen van de blog.

Karine
Door

Karine

op 23 Jan 2014

Volgend jaar weer een kans! :-P

Reactie plaatsen