High Energy on demand
25 februari 2014 
2 min. leestijd

High Energy on demand

In deze blogserie over doelen stellen deze week aandacht voor ‘High Energy’. High Energy is de energieke, vrolijke staat van zijn die je beleeft als er iets geweldig leuks gebeurt, bijvoorbeeld als je een groot succes behaalt. Je kunt deze staat ook bewust oproepen, zodat je meer durft en creatiever bent als het gaat om het bedenken van en inleven in je doelen.

Wat is high energy?

Hoge energie, wie wil dat niet? High energy is een combinatie van een heel positieve gemoedstoestand en het (daardoor) vrijkomen van fysieke energie. Het versterkt elkaar. Je bent een krachtige versie van jezelf. Het is een energieniveau en mindset die je helpen op elk moment optimaal te presteren.

Waarom high energy?

Beschik je over high energy, dan ben je blijer, fitter, heb je meer levenslust, ben je creatiever, socialer, productiever, heb je meer focus. Je trekt sneller succes en behulpzame mensen aan. Ook werkt je ‘innerlijke tomtom’ beter; je bent beter verbonden met je intuïtie, weet waar je naartoe wilt en krijgt het ook sneller voor elkaar.

Sommige mensen beschikken van nature over high energy. Maar je kunt deze staat ook zelf oproepen. En hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het is om in deze stand te blijven.

Hoe zorg je zelf voor high energy?

1 Doe vaak dingen ‘out of your comfort zone’

Deze staat met stip op één. Iets doen wat je eng vindt, is de snelste weg naar een flinke dosis high energy. Je zelfvertrouwen neemt toe, je ervaart dat je tot meer in staat bent dan je dacht. Je kunt een fysieke uitdaging kiezen als parachutespringen of iets doen waar je tegenop ziet, zoals een gesprek beginnen met een vreemde.

2 Vier je successen

Hm, niet echt een Nederlandse gewoonte hè. Maar het erkennen van je successen is het erkennen van het resultaat van jouw inspanningen. Er is iets wezenlijks gebeurd. Daar mag je echt even bij stilstaan. Bekrachtig je succes met een high five (bijvoorbeeld in combinatie met een motto als ‘I love my life!’), door het te delen met anderen die je steunen in je ontwikkeling, een feestje te vieren, of beloon jezelf met een cadeautje.

3 Investeer in je fysieke kracht

Je lichaam en gezondheid zijn je basis. Zorg daarom goed voor je fysieke energie. Eet kleurrijk en vers en drink genoeg water. Beweeg genoeg, zodat je veel zuurstof binnenkrijgt. Zo werk je ook aan je mentale flexibiliteit en houdt je ruimte in je hoofd voor nieuwe inspiratie.

4 Doe iets voor een ander en word zelf blij

Spontaan iets aardigs doen voor een ander geeft je een instant geluksboost. Iemand voor laten gaan bij de kassa of zelfs de boodschappen van de ander betalen, vrijwilligerswerk, zomaar cadeaus geven. Ga bij jezelf na naar welke onderwerpen of mensen je hart uitgaat en geef vervolgens iets van je tijd, je aandacht, spullen, of financiële steun. En geniet van de verbaasde, lachende gezichten!

5 Neem niet te veel tijd

Er kan veel energie weglekken als je te veel tijd in beslag laat nemen door ‘ja maars’ en andere vormen van uitstellen en geen beslissingen nemen. Knopen doorhakken maakt energie vrij, net als het afronden van taken.

Hoe high energy je helpt bij doelen stellen

Het is een goed idee doelen te stellen vanuit een opgewekte stemming. Je ervaart dan meer blijheid en zelfvertrouwen, en daardoor meer vertrouwen in het leven. Zo word je creatiever en moediger in het kiezen en formuleren van je doelen. Je verbindt je alvast met de state of mind die je zou hebben als je doelen al bereikt zouden zijn. En dit maakt je visualisaties nog echter voor je hoofd en nog duidelijker voor de onzichtbare krachten die jou willen steunen op je pad.

Wil je jezelf een cadeau geven dat jouw energie en levensvreugde naar een volgend niveau tilt? Maak dan nu een afspraak voor een Christallin Source Healing!

Ik ben benieuwd: ga jij stuiterend van de energie door het leven? Of kun je wel een extra dosis gebruiken? Deel het hieronder!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen