Versterk je intuïtie in 7 stappen
04 februari 2014 
3 min. leestijd

Versterk je intuïtie in 7 stappen

Hoe zit het met jouw intuïtie? Is het iets waar je blindelings op vertrouwt? Maak je er actief gebruik van? Of ben je er niet zo bewust mee bezig? Iedereen heeft de beschikking over intuïtieve vermogens. Ik geef je deze week 7 manieren om je intuïtie te versterken.

We kennen allemaal wel dit soort situaties:

  • Je denkt aan iemand, en diegene belt ineens.
  • Je hebt een sterk voorgevoel over iets of iemand.
  • Je stapt een kamer binnen en voelt de spanning van de ruzie die er zojuist heeft plaatsgevonden.
  • Je bent in een oud gebouw en voelt je er om onverklaarbare reden niet op je gemak.
  • Van de ene persoon word je moe, van de andere krijg je juist energie.

Dit zijn voorbeelden van hoe je intuïtief dingen oppikt. Dit gebeurt vaak via gevoelens, beelden, een innerlijk weten.

Waar zit je intuïtie?

Je kunt in je hart voelen dat iets waar is. Je kunt een ‘onderbuikgevoel’ hebben. En inderdaad zijn je hart en je zonnevlechtchakra belangrijke intuïtieve centra. Je hart weet dingen al voordat ze gebeuren, blijkt uit onderzoek door HeartMath. En via het zonnevlechtchakra kun je onder meer emoties van anderen meevoelen en daardoor weten wat er aan de hand is.

Het voorhoofdschakra, ook wel het derde oog genoemd, wordt specifiek geassocieerd met de intuïtie. Het voorhoofdschakra is verbonden met zien en denken, maar ook met helder zien. Je registreert er razendsnel zaken mee zoals ze echt zijn. Voor sommigen is ‘kijken met je derde oog’ alsof je wat extra dingen waarneemt met je gewone ogen, voor anderen komt het neer op een innerlijk weten. Ook het kruinchakra speelt een belangrijke rol als ontvangstkanaal.

Ik ga ervan uit dat ‘je intuïtie’ een samenwerking is tussen alle verschillende chakra’s, die de subtiele energieën om ons heen verwerken tot bruikbare informatie.

Wil je je intuïtie versterken? Besteed er eenvoudigweg meer aandacht aan. Bijvoorbeeld met deze tips.

1 Zoek de stilte op

Maak contact met jouw innerlijke bron van Wijsheid door er bewust tijd en aandacht aan te besteden. Ga rustig zitten of liggen met je ogen gesloten. Breng je aandacht naar je hart. Doe een ademhalingsoefening, mediteer, doe een serie yoga-houdingen. Of maak in je eentje in stilte een boswandeling. Kies een boom uit die je aanspreekt, of pak een blad of tak van de grond en kijk wat er in je opkomt.

2 Wees alert op ingevingen en toevalligheden

Vind je veren op je pad? Kom je steeds een bepaald getal tegen? Heb je een terugkerende droom? Verdiep je eens in de betekenis. Moet je plotseling aan iemand denken? Laat je gevoel je vertellen of dit iets te zeggen heeft. Of neem spontaan contact op met die ander.

3 Sta stil bij hetgeen je opmerkt

Door de drukte van alledag, in een maatschappij die van je lijkt te vragen alles met je hoofd in plaats van met je hart te beredeneren, kun je geneigd zijn subtiele signalen die je oppikt weg te drukken of te negeren. Toch registreer je in een fractie van een seconde van alles over degene die je voor je hebt, wat zijn of haar intenties zijn. Ook uit de ruimte waar je bent pik je informatie op. Laat het er zijn. Geef jezelf toestemming de informatie te registeren en te duiden, en weer los te laten. Door dit te oefenen, lukt het beter jezelf niet met bepaalde energieën of emoties te identificeren. Je voorkomt dat je ongemerkt emoties van anderen oppikt en je daardoor vervelend gaat voelen.

4 Kies je kleur

Let op je voorkeuren qua kleuren. Kies elke dag bewust de kleuren die je draagt. Ik laat het zoveel mogelijk van mijn stemming afhangen. De ene kleur kan je een vrolijk en sterk gevoel geven, de andere roept misschien onzekerheid en somberheid op. Let in de bloemenwinkel op welke kleur en soort bloemen je aanspreken. Kijk eens rond in je huis: welke kleuren geven je een goed gevoel? Aards rood? Rustgevend wit? Verfrissend turquoise? Kleurvoorkeuren hebben je iets te zeggen.

5 Breng een beetje magie in je leven

Brand een kaars met een specifiek positief doel. Trek dagelijks een (of meer) orakelkaarten. Doe een mooi symbolisch ritueel bij nieuwe of volle maan. Doe wensen, fantaseer. Kook met intentie. Deze handelingen spreken je gevoeligheid aan.

6 Zorg goed voor je lijf

Als je kiest voor gezonde voeding, beweging en ontspanning, geef je je intuïtie meer ruimte. Als je meer verbonden bent met jezelf, kun je beter luisteren en waarnemen. Hoe sterker de verbinding met jezelf, hoe sterker je intuïtie zal worden. En hoe beter je bijvoorbeeld het onderscheid kunt maken tussen echte voorgevoelens, en angstgevoelens die voortkomen uit je gedachten.

7 Handel op basis van je intuïtie

Heb je een ingeving, handel er dan ook naar. Neem die andere route naar je werk als dat om onverklaarbare reden beter voelt, spreek die woorden uit die zomaar in je opkomen. Schrijf dat idee op. Stel een grens, ook als je het (nog) niet kunt beredeneren. Kies intuïtief een datum en tijdstip voor een afspraak. Hoe beter je luistert en hoe vaker je er naar handelt, hoe beter je intuïtie wordt.

Heb jij wel eens een intuïtieve ingeving? Ik vind het leuk als je je ervaring deelt!

Over de schrijver
High Energy on demand
Door

High Energy on demand

op 25 Feb 2014

[…] en behulpzame mensen aan. Ook werkt je 'innerlijke tomtom' beter; je bent beter verbonden met je intuïtie, weet waar je naartoe wilt en krijgt het ook sneller voor […]

Reactie plaatsen