Signalen en boodschappen (2)
18 maart 2014 
3 min. leestijd

Signalen en boodschappen (2)

Hoe herken je signalen en boodschappen? Een goede vraag. We leven in een wereld vol informatie en indrukken en ons eigen hoofd staat ook niet stil. Het kan soms lastig zijn om signalen en boodschappen te herkennen.Vorige week heb ik tips gegeven om je gevoeligheid voor signalen en boodschappen te verhogen. De volgende stap is werken aan het vertrouwen op je waarnemingsvermogen.

Hoe weet je dat het om een signaal gaat?

De aanwezigheid van een signaal of boodschap duurt vaak maar een fractie van een seconde. Hoe bepaal je dan of een voorval nu iets betekent of niet? Mijn persoonlijke clues zijn:
– dat ik er emotioneel door geraakt wordt
– dat ik even een soort trilling in mijn hart en maag voel (als een klok die trilt door geluid)
– dat het voorval té toevallig is
– dat het herhaaldelijk gebeurt
– dat ik het als positief en ondersteunend beleef
– dat al het andere om me heen even verdwijnt

Alles bij elkaar voelt het als een soort ‘microverliefdheid’, die ervoor zorgt dat iets wat misschien al opviel, een zodanige lading krijgt dat ik er echt niet omheen kan.

Waar kun je op letten?

Ik had het vorige week over getallen, veren en hardnekkige deuntjes. Maar het kan ook zijn dat:

  • je steeds maar muntjes vindt
  • er een boek uit de kast valt wat wel heel toepasselijk is
  • je zomaar een treffend cadeautje van iemand krijgt
  • er een bestelbusje of truck voorbijrijdt met een woord of slogan erop die je raakt
  • je op het water een (zeil)boot ziet met een naam die voor jou op dat moment veelbetekenend is
  • je je ontroerd en gesteund voelt door de tekst op het labeltje van je zakje yogi tea
  • je overal grote en kleine hartjes ziet; in de vorm van een stukje mos, als kauwgomvlek op een stoeptegel, een verkleuring op het plafond van je badkamer, in de vacht van je kat, de blaadjes van een klavertje… (terwijl je niet verliefd bent en het ook geen Valentijnsdag is)
  • je aan iets denkt en net op dat moment een windgong hoort
  • je een vlinder ziet en aan een overleden dierbare moet denken
  • een minder leuke manier: als je kookt of afwast, vallen er steeds dingen stuk, je snijd je in je vingers, of loopt brandwondjes op. Let eens op wat je gedachten zijn: ben je misschien boos op jezelf of op iemand anders?

Neem een moment om te voelen wat hetgeen dat je ziet, hoort, meemaakt, voor jou betekent. Voor de een is een muntje een gelukssymbool, voor de ander betekent het dat er geld aan zit te komen.

Welke taal spreekt je aan?

Wat helpt bij het herkennen van signalen in je leven, is eens bewust stil te staan bij symbolen die je aanspreken en je te verdiepen in de betekenis ervan. Of dat nu Egyptische hiëroglyfen zijn, vogelveren, planten, sleutels, woorden, dieren, kleuren. Je stelt je daarmee open voor het communiceren in deze taal of talen. Je zult dingen sneller herkennen en eerder toelaten, omdat je de ‘taal al spreekt’.

Heb ik ‘recht’ op persoonlijke boodschappen?

Misschien gaat het je openstellen voor boodschappen eigenlijk om de vraag: Word ik wel gesteund? Heb ik wel ‘genoeg’ intuïtie? Ben ik het waard om boodschappen te ontvangen? Kan ik vertrouwen op het Leven? Word ik geleid?
Het antwoord daarop is volmondig ‘JA’.
Het Universum steunt jou onvoorwaardelijk.
Jij bent zelfs het Universum. Little Grandmother Kiesha Crowther zegt het zo: You are Your Great I Am, and You give Yourself Everything.
Met elke hartslag en met elke gedachte creëer jij je leven.

Moet je per se iets doen met signalen die je krijgt?

Nee, vrije wil is het uitgangspunt. Maar het aandacht geven aan en werken met de signalen die je krijgt, verhoogt je gevoeligheid verder en versterkt je gevoel van verbinding. En soms werkt het niet opvolgen in je nadeel. Ik negeerde eens het intuïtieve signaal een andere route te kiezen. En belandde vervolgens in een enorme file. Tja.

Go with the flow

Soms geeft een signaal je razendsnel antwoord op een vraag. Respecteer en maak gebruik van deze service van het Universum. Ik vroeg me op vakantie eens af hoeveel fooi ik de taxichauffeur zou geven, keek uit het raam en zag een bordje waar ’20’ op stond. Dat is het dus geworden.

Wat als je twijfelt of iets een signaal is?

Twijfel kan een aanwijzing zijn dat het helemaal niet om een signaal gaat. Maar vaak is het je analytische mind die zich verplicht voelt je intuïtieve waarneming onder de loep te nemen. En dan is het moment voorbij en zit je weer in je hoofd. Ga na: wat voelde je bij je ingeving en bij het idee dat het om een signaal gaat? Blijheid, energie, verwondering? Dan weet je genoeg.

Boekentips
De Signalenboeken, De hoorn des overvloeds, Als dieren spreken konden – Christiane Beerlandt
Getallen van de Engelen – Doreen Virtue
Het leven waarvoor je geboren bent – Dan Millman

Voorbeelden van orakelkaarten met dieren, planten of engelen als uitgangspunt:
Het Dierenorakel der Druïden – Philip en Stephanie Carr-Gomm
Bloementherapie Orakelkaarten – Doreen Virtue & Robert Reeves
Dryadenkaarten – Tiziana Mattera
Het Keltische Bomenorakel – Caitlin Matthews
Boodschappen van de Engelen, Helen met de Engelen, Aartsengelen orakel – Doreen Virtue

Vond je deze informatie zinvol? Of heb je nu nog meer vragen? 🙂 Deel het hieronder!

Over de schrijver
Suzan
Door

Suzan

op 18 Mar 2014

Hi Karine,Wat gaaf dat je deze week in je blog dieper ingaat op de signalen en boodschappen. Je beantwoordt hiermee een groot deel van m'n vragen van vorige week. Eerst maar eens in de boeken om er meer over te weten te komen :). En in de tussentijd dus beter opletten en bewust zijn van wat ik denk en wat er om me heen gebeurt. Dank je wel!

Karine
Door

Karine

op 19 Mar 2014

Dank je voor de inspiratie! :-)

Reactie plaatsen