Signalen en boodschappen
11 maart 2014 
2 min. leestijd

Signalen en boodschappen

Heb je ook wel eens zomaar een liedje in je hoofd? Ik heb mezelf aangewend, als dit gebeurt, goed naar de tekst te luisteren. Meestal zit er een boodschap in die precies past bij waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik wil je uitnodigen ook eens te luisteren met ‘andere oren’! Het is misschien even wennen om op die manier om te gaan met het fenomeen ‘toevallige deuntjes’, maar de boodschappen kunnen erg verhelderend en ondersteunend zijn.

Muziek

Een tijdje terug werd ik wakker met, uit het niets, ‘Take a parachute and jump….If the wind don’t catch you, I will’ in mijn hoofd. Al in geen jaren gehoord. Voor mij een teken dat het ingefluisterd is. En de songtekst paste precies bij waar ik mee bezig was: leren vertrouwen op het leven. Een paar jaar geleden hoorde ik een paar weken lang, het ontroerende ‘Kom vlieg met me mee‘ in mijn hoofd. Een prachtige, krachtige boodschap.
De muziek verdwijnt overigens spontaan op het moment dat ik de tekst op me in laat werken en de boodschap ‘aanneem’.
En natuurlijk heb ik ook wel eens gewoon een liedje in mijn hoofd 😉

Getallen

Ook getallen kunnen boodschappen in zich dragen. Op het moment dat ik deze zin typ, geeft de klok 14.44 aan. En 444 wordt gezien als getal waar de engelen hun aanwezigheid kenbaar mee maken. Toeval? (Nee, ik heb niet gewacht met typen tot de cijfers eindelijk op de klok verschenen).

Veren

Er zijn allerlei signalen. Zo heb ik een periode gehad dat ik continu vogelveren op mijn pad vond. Ik zocht er niet naar, ze lagen letterlijk vlak voor mijn voeten, of voor mijn deur. En een keer lag er zelfs een veertje op mijn hoofdkussen, terwijl daar niet eens dons in zit. Ook veren worden gezien als engelensymbool. Ik zag een veer vaak liggen exact op het moment dat ik ergens over nadacht, een keus wilde maken, en de veer leek dan een bevestiging te vormen dat het de juiste keus was.

Lijkt het je ook wel wat om dit soort boodschappen te ontvangen? Dat kan! Ze zijn namelijk overal om je heen. Je hoeft alleen je gevoeligheid en opmerkzaamheid wat te trainen, bijvoorbeeld met deze tips.

1 Mediteren, visualiseren

Ik moet ze weer noemen: meditatie en visualisatie. Want het beoefenen hiervan verbindt je met jezelf, je intuïtie en je fantasie. Vanuit ontspanning en helderheid ben je alerter op signalen en kun je ze beter interpreteren.

2 Trek dagelijks een of meer orakelkaarten

Koop in een esoterische winkel een set orakelkaarten die je aanspreekt. Bekijk thuis rustig een voor een alle kaarten, maak er contact mee. Stel een vraag voordat je een kaart trekt en kijk wat de kaart jou op dit moment te zeggen heeft – dit kan iets anders zijn dan of een aanvulling op wat in het begeleidende boekje staat.

3 Schrijf je ingevingen en je dromen op

Leg een dagboek naast je bed en schrijf zodra je wakker wordt, datgene op wat er in je opkomt. ’s Ochtends ben je ontvankelijker voor subtiele boodschappen, afkomstig van je eigen wijsheid of van het Universum.

4 Wees aanwezig

Probeer vanuit rust in je hoofd opmerkzaam te zijn op de wereld buiten jou. Die ene bloem kan een boodschap voor je hebben, of die eekhoorn die je pad kruist. Er kan je een uithangbord of t-shirt opvallen met een tekst die je raakt.

5 Maak alledaagse keuzes op gevoel

Waar ga je zitten in de trein? Welke kleur voeding eet je vandaag? Welke route fiets je naar huis? Door vanuit je intuïtie deze keuzes te maken, word je steeds beter in het opmerken van signalen en boodschappen.

6 Vraag om signalen

Het Universum communiceert met jou in de taal of talen die jij begrijpt. Voor iedereen kunnen signalen en boodschappen in een andere vorm komen. Een lied, een veer, een gevoel in je lijf, een dier dat je pad kruist. Je kunt ook om signalen vragen. Bedenk, als je een vraagstuk hebt, een heel specifiek symbool (dus niet ‘een rode auto’ maar bijv. ‘een rode audi tt met het getal 56 op het nummerbord) dat je de komende week wilt zien als bevestiging dat het Universum je zal helpen. Wees bereid op het moment dat je het symbool waarneemt, actie te ondernemen.

Merk jij wel eens bijzondere signalen en boodschappen op in je leven? Deel het hieronder!

Over de schrijver
Suzan
Door

Suzan

op 11 Mar 2014

Hai Karine,Mooi artikel over een - voor mij - lastig onderwerp. Ik bedoel, ik vind het lastig om te bepalen wanneer 'iets' nu een signaal of boodschap van het Universum is of m'n eigen hoop of verlangen dat het een boodschap is. Soms wil ik nog wel eens de Signalenboeken van Christiane Beerlandt uit de bieb erbij pakken, maar dat doe ik niet zo vaak.Kun je aangeven waar je zoal op kunt letten? Zoals bijvoorbeeld de veren of bepaalde getallen. En kun je ook aangeven waar er meer te lezen valt over deze signalen?Liefs, Suzan

Karine
Door

Karine

op 12 Mar 2014

Hoi Suzan,Het is soms inderdaad best lastig om te duiden of een voorval nu iets betekent of niet. Mijn persoonlijke clues zijn: - dat ik er emotioneel door geraakt wordt - dat ik even een soort trilling in mijn hart en maag voel (als een klok die trilt door geluid) - dat het voorval té toevallig is - dat het herhaaldelijk gebeurt - dat ik het als positief en ondersteunend beleef - dat al het andere om me heen even verdwijntIn het geval van de veren bijvoorbeeld, was ik er dus helemaal niet naar op zoek, maar zag ik ze exact liggen op het moment dat ik een bepaalde gedachte had. Wat wel zo is, is dat ik eerder al de betekenis wist van veren. Dat maakt dat je dingen sneller herkent - je 'spreekt de taal' al - en misschien ook sneller toelaat.Het is misschien even zoeken naar het soort boodschappen dat jou aanspreekt. Het kan ook zijn dat er een boek uit de kast valt, dat je ogen op een woord vallen, dat je gewoon weet, zonder twijfel, dat je ergens naartoe moet - al weet je nog niet waarom, je hebt er gewoon een goed gevoel over. Ik heb geen enkele twijfel dat het met jouw intuïtie wel goed zit. En met jouw dosis 'living on purpose' en positiviteit creëer je misschien al zoveel synchroniciteit dat je extra aanwijzingen niet nodig hebt! :-)Qua boeken zou je van Christiane Beerlandt behalve de Signalenboeken ook 'De hoorn des overvloeds'; over de betekenis van je voedingskeuzes en 'Als dieren spreken konden'; over de betekenis van dieren die je tegenkomt eens kunnen doorkijken. Over getallen kun je bijvoorbeeld meer lezen in 'Getallen van de Engelen' van Doreen Virtue.Liefs, Karine

Zohra
Door

Zohra

op 21 Oct 2014

Lieve Karine,Een hele tijd heb ik hiermee rondgelopen, en het gaat om het volgende:Er is een periode geweest, toen ik zwaar overspannen was, dat ik 'boodschappen' kreeg. Althans, zo leek het.Er waren bepaalde zaken die mij heel erg bezighielden. Er was een fase in mijn leven toen ik extreem overspannen was, ik was enorm depressief en voelde me erg lelijk. Ik deed van alles om 'mooi' te zijn. Ik was er toen vreselijk aan toe.Plotseling hoorde ik het liedje 'You're so vain... You probably think this song is about you', van Carly Simon.Het was precies op zo'n moment dat ik weer een piekerde of ik wel aantrekkelijk was. Vreemd genoeg voelde dit liedje, dat ik regelmatig hoorde op de radio, als een 'boodschap'.Ik twijfelde of ik niet gek was en eerlijk gezegd werd ik er bang van, omdat het zo vaak gebeurde.Ook heb ik periodes gehad dat het leek of ik boodschappen ontving via de televisie. Stukjes tekst die ik 'toevallig' las in een ondertiteling in een film of tv programma. Het leek alsof het 'magisch omkaderd' was en het mij extra sterk opviel, alsof het voor míj bedoeld was, vanuit de hogere sferen.Volgens mijn psychiater leed ik aan een psychose, omdat dit verschijnsel vaak voorkomt bij mensen die lijden aan schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening.Jarenlang heb ik hierover getwijfeld, en omdat ik me mijn levenlang al interesseer voor alternatieve zaken, twijfelde ik ook aan het oordeel van de psychiater en of het wel daadwerkelijk een verschijnsel was van een psychose, ofdat het werkelijk een signaal was vanuit de kosmos, dat weliswaar 'geforceerd' op mij 'afgestuurd' leek te zijn, of dat ik misschien gewoon gek was.Ik heb dit verschijnsel meerdere malen in mijn leven meegemaakt, precies op momenten dat ik piekerde over een levensvraagstuk dat mij op dat moment bezighield.Ook heb ik de Celestijnse Belofte gelezen en het verschijnsel 'synchroniciteit' was mij eigenlijk al bekend.Tot op de dag van vandaag twijfel ik nog steeds of ik boodschappen kreeg vanuit de kosmos of een andere dimensie of dat ik gewoon knettergek was.Ik ben zeer benieuwd hoe jij hier over denkt?Groetjes, Zohra

Karine
Door

Karine

op 22 Oct 2014

Hoi Zohra,Inderdaad komt het persoonlijk opvatten van (fictieve) boodschappen (betrekkingswaan) voor bij o.a. psychoses. Het gaat dan vaak om heel dwingende of onvriendelijke boodschappen, waar je niet los van komt en waarnaar je 'moet' handelen. En waarbij je je er niet bewust van bent dat het een hallucinatie is.Ergens over piekeren en juist dan een opvallende tekst zien, kan een boodschap zijn. Ik ga dan altijd even na: als ik deze boodschap op me in laat werken, voelt het positief, voel ik me gesteund, geeft het me een inzicht dat de spijker op zijn kop slaat? Als je er meer door gaat piekeren of het gaat op een andere niet prettige, dwangmatige manier met je aan de haal, laat het los. Als het vanuit het Licht komt, zullen ze hun best doen je op een prettige, lichte manier te benaderen (denk aan iets liefs als het vinden van een veer of een vlinder die tegen je wang fladdert).Hoe beter je geaard bent en hoe rustiger van binnen, hoe gemakkelijker het meestal is om te beoordelen of iets een boodschap voor jou bevat, wat je eigen gevoel is en waar de emotie van een ander begint. Een fijne set orakelkaarten (bijvoorbeeld van Doreen Virtue) kan je helpen te gaan voelen/weten vanuit je kern.Carly Simon bezingt in 'You're so vain' hoe de liefde (het hart) is ingeruild voor uiterlijkheden (het hoofd). Dat je geen relatie kunt hebben met iemand die alleen maar met zijn image bezig is. Dat het lied je zo opviel op het moment dat je zo met je uiterlijk bezig was, staat naar mijn idee voor een stuk bewustwording.Hoop dat je hier iets aan hebt!Liefs, Karine

Els Kuijpers
Door

Els Kuijpers

op 12 Apr 2016

Hoi Karin Ik ben me steeds meer bewust van boodschappen uit het universum Het is inderdaad een paar keer gebeurd met dieren , en begrijp op dat moment ook de boodschap . Ik bedank dan ook het universum. Liedjes in mijn hoofd vooral s'nachts ala ik naar de wc ga . Ben er attent op zoek de andere dag de tekst of titel . Ook dubbele getallen zie regelmatig , tot nu toe gaf het mij troost of het gevoel dat ik op de goede weg was. Heel mooi en dankbaar , maar nu zie ik echt dagelijks 57 en dat maakt mij een beetje ongerust. Mijn man en ik zijn geboren in 1957 Wat zou dat kunnen betekenen? Ik heb wel net mijn moeder naar een Hospice gebracht, misschien dat dat het is ??? Liefs Els

Karine
Door

Karine

op 12 Apr 2016

Lieve Els,De uitdaging van dit onderwerp is steeds te voelen: is het mijn intuïtie die spreekt, of mijn mind, die zich baseert op angst en daarom altijd de controle wil houden? Het getal 57 bestaat uit de 5, die Vrijheid symboliseert, en uit de 7, een typisch spiritueel getal. Vrijheid in het onbekende. Een pad van groei en mogelijkheden, maar de onbegrensdheid kan ook angstig maken. Het is met dat gevoel van angst dat je iets mag doen: durf het gewoon toe te laten, te voelen. Sluit een moment je ogen en adem rustig naar je hart. Voel: waar in mijn lichaam zit de angst? Welke gedachten zijn met dit gevoel van angst verbonden? Waar veroordeel ik mezelf, en waar mag ik mezelf vrijer laten? Observeer, verander niets. Het is goed zoals het is. Ik wens je veel sterkte met je moeder! Veel liefs, Karine

Koos
Door

Koos

op 06 Mar 2021

Ja van de muziek herken ik dat. Is ineens zomaar gekomen dat ik merkte dat ik muziek in mijn hoofd had als ik ergens mee bezig was. De betekenis had ik nog niet door tot ik de songteksten erbij ging opzoeken. Toen viel het kwartje en is dit mijn routeplanner geworden van min innerlijke gevoel.

Karine
Door

Karine

op 11 Mar 2021

Ja, muziek en tekst kunnen echt raken. Mooi, zo'n 'gps'!

Reactie plaatsen