Kom maar op met die Liefde!
07 januari 2016 
in Cases
4 min. leestijd

Kom maar op met die Liefde!

Janneke (32) wil nu eindelijk wel eens een relatie. Het is haar een raadsel waarom het niet lukt om een partner te vinden. Mij ook, want ik zie een prachtige, energieke, zelfstandige vrouw met een opgewekt karakter en een creatieve geest voor me. De mannen zouden voor haar in de rij moeten staan, maar blijkbaar is dat (nog) niet zo. Janneke vermoedt dat er een celibataire gelofte uit een vorig leven actief is. Om niets over het hoofd te zien, nemen we de vraag ‘wat staat er in de weg om de ideale relatie te kunnen aantrekken?’ als uitgangspunt voor de sessie. Het blijkt dat er een hele geschiedenis moet worden opgeschoond…

Verlatenheid

Als we van start gaan, ervaar ik direct een diep gevoel van verlatenheid. Janneke draagt het met zich mee sinds haar vierde, toen ze zich op een belangrijk moment in de steek gelaten voelde door haar moeder. Twee parasitaire energieën die haar in haar leven ongemerkt hebben gehinderd, worden en passant ontdekt en snel naar het licht gestuurd. Gevoelens van verlatenheid herkent Janneke wel. Ze voelt zich ook vaak boos en verdrietig, zonder duidelijke reden.

Machtsmisbruik en twijfelen aan jezelf

We gaan verder, met een vorig leven, waarin ze als jongen van 14 te maken kreeg met machtswellust van een pastoor. De ervaring heeft een patroon gecreëerd van twijfelen aan wat je voelt/weet, jezelf anders voordoen dan je bent, van macht toekennen aan informatie die van buiten komt, en de overtuiging dat macht altijd tot machtsmisbruik leidt. Verwarring, onzekerheid, angst, gevoelens van onrecht spelen een rol in dit verhaal. Door te werken met onder meer de hulpbronnen moed, vertrouwen, veiligheid en aanvaarding, creëren we heling in het nu. De pastoor wordt vergeven. Grappig is dat hij later in de sessie even terugkomt om te helpen, door snel een karmische verbinding voor Janneke door te knippen.

Liever varen dan smeden

Een volgend onderwerp om te helen, is een niet verwerkte ervaring van een voorouder van moederskant. Zes generaties terug is er een jongen van wederom 14, die geheel in beslag genomen wordt door de frustratie dat hij niet op zijn plek is. Hij is volgens de wensen van zijn vader in dienst getreden bij een oom om het vak van smid te leren. Een warme, menselijke omgeving, maar de jongen verlangt met hart en ziel naar een carrière in de scheepvaart. Hij kijkt neer op de eenvoudige mensen die zijn familie en collega’s zijn. Hij voel zich gedwongen, beperkt en mislukt. Zijn manier om met de situatie om te gaan is ‘uitchecken’; afwezig zijn. We geven hem een set overtuigingen waarmee hij wel met de situatie om kan gaan, waaronder een gevoel van gelijkwaardigheid, doorzettingsvermogen, moed, aanwezigheid en zorgzaamheid.

Bloedlijnbeschermer

Vervolgens gaan we aan het werk met een zogeheten bloedlijnbeschermer, een familielid dat ooit leefde, en nu als een gespecialiseerde gids helpt om snelle stappen te kunnen maken op bepaalde thema’s. Hierbij worden meerdere generaties ineens geholpen. Het is geen toeval: de beschermer op het gebied van geluk en gelukkige relaties komt naar voren (dit komt random uit een test, ik kies dit niet zelf uit).

Het klooster in uit wrok

Deze gids helpt ons eerst met het opruimen van blokkades op het gebied van ‘de schuld bij jezelf leggen’. Janneke herkent dit thema sterk bij zichzelf, ze heeft van kleins af aan de gewoonte, vooral als haar moeder boos was, de schuld bij zichzelf te zoeken. Dit patroon heeft een onverwachte oorzaak. Het onderwerp dat Janneke al vermoedde komt aan het licht: een celibataire gelofte. De pijn zit hem echter niet in de gelofte op zich, maar in het feit dat de keus van een jongedame (Janneke twee levens terug) om in te treden als non was ingegeven door wrok: ze verwijderde zich uit het openbare leven uit liefdesverdriet, omdat haar geliefde (is mijn indruk) een andere vrouw zwanger had gemaakt. Hoewel ze zich intellectueel kon ontwikkelen in het klooster, heeft ze haar leven lang in conflict geleefd met zichzelf, omdat ze niet uit volle overtuiging bij de orde was gegaan, haar hartzeer en boosheid altijd heeft onderdrukt en in feite altijd is blijven houden van haar eerste liefde – in haar hart had ze zichzelf al aan hem beloofd. Haar geliefde heeft altijd naar haar verlangd. Ook kwetste ze haar vader door op deze manier afstand te nemen en niet het verlangde nageslacht voort te brengen.

Kilometers dikke heart wall

Zeker als het om de Liefde gaat, check ik op de aanwezigheid van een of meer ‘heart walls’, energetische muren die je uit zelfbescherming om je hart hebt geplaatst. Bij Janneke zit er een van 4 kilometer dik, ontstaan nadat ze op haar vijfde schrok van de barsheid en dominantie van een volwassen man, toen ze bij haar grootouders was. Ze voelde zich dermate angstig, gekleineerd, verontwaardigd en onbemind – en waarschijnlijk werd veel oude pijn op dat moment getriggerd -, dat ze uit zelfbescherming een muur rond haar hart opwierp. Onder meer waardigheid, openheid, respect, begrip en gelijkheid werken bij haar helend op dit thema. Ook ‘installeren’ we de overtuiging ‘Ik mag het anders doen en dan mag ik er nog steeds zijn! Ik ben goed zoals ik ben!’

De bloedlijnbeschermer haalt verder twee niet nader gedefinieerde vloeken weg die een gelukkig liefdesleven in de weg zouden staan.

Kan het sneller?

Zo, we hebben een hele berg blokkades en ondermijnende overtuigingen uit de weg geruimd. Om te kijken of we klaar zijn, vraag ik Janneke zich een nabije toekomst voor te stellen waarin zij gelukkig is met een fijne partner. Naar mijn waarneming zou dit pas over drie jaar zijn. Dat lijkt me niet snel genoeg. Ik check wat er nog geheeld moet worden om de liefde al in het komende jaar naar haar toe te kunnen halen.

Zwangerschapsstress

We komen uit bij een mannelijke voorouder in de lijn van Janneke’s vader, vier generaties terug. In de achtste maand dat zijn moeder zwanger van hem was, deed zich een crisis voor, men moest vluchten. De stress van de ouders om hun eigen voortbestaan en de angst van de moeder om in deze omstandigheden zwanger te zijn en een kind ter wereld te moeten brengen, bracht bij het ongeboren kind de overtuiging ‘Ik mag er niet zijn’, alsmede emoties als schrik, angst, teleurstelling, verlatenheid en eenzaamheid. Na het helen van deze ervaring kunnen we de sessie afronden.

Ik hoop snel van Janneke te horen dat zij inderdaad de Liefde heeft gevonden! 😀

  • Deze Christallin Source Healing-sessie vond plaats in Den Bosch en duurde 2,5 uur.
  • De reactie van Janneke: “Ik vond het heel bijzonder. Nogmaals bedankt voor de mooie ervaring!”

Valentijnsactie!

Wil jij een liefdevolle impuls geven aan de relatie met jezelf, je ouders, je partner, je kinderen?

Meld je dan nu aan voor:

Zeven dagen Deeksha op het thema liefde en relaties, van 8 tot en met 14 februari. Meld je aan en ontvang gratis deze bekrachtigende, liefdevolle energie.

Daarnaast geldt voor behandelingen die in februari plaatsvinden rond het thema liefde en relaties een speciaal tarief: je betaalt tijdelijk slechts 40,- in plaats van 95,- voor een behandeling van 1x 1 uur.

Ontdek wat jou blokkeert op het gebied van relaties of de liefde en los het op!

Misschien vind je dit artikel ook interessant: Lezend je liefdespijn te lijf

Over de schrijver
Wilma Hardeman
Door

Wilma Hardeman

op 28 Jan 2016

Uk wil wel graag die healung van 40 euro in Februari.Waar moet ik me melden?

Reactie plaatsen