Opgeruimd de lente in!
11 februari 2014 
2 min. leestijd

Opgeruimd de lente in!

Een vriendin vroeg me een space clearing te doen voor het huis waar zij met haar gezin woont en werkt. De timing van haar verzoek kon niet beter. Het is dé tijd van het jaar voor een grondige reiniging. Duizenden jaren lang werd in heel Europa de komst van de lente gevierd met rituelen rond reinigen, innerlijk vuur, vruchtbaarheid, licht. De naam van de maand februari komt zelfs van het Latijnse woord voor zuivering; ‘Februa’. Profiteer optimaal van de natuurlijke energie die nu beschikbaar is!

1 Maak schoon, ruim op, gooi weg

Kun jij je ook zo opgelucht voelen als je oude kleding wegdoet, of spullen die je toch niet gebruikt? Als je hebt schoongemaakt? Dat komt niet alleen omdat de ruimte in huis er daarna letterlijk mooier en schoner uitziet. Het komt ook omdat je zelf veel loslaat. Door op te ruimen en weg te doen, haal je jouw energie naar jezelf terug.
Het criterium voor het wegdoen van spullen is voor mij vooral: ‘word ik nog blij van het bezitten of dragen van dit item?’ Als het antwoord ‘nee’ is en ik doe het weg, is de opluchting des te groter.

2 Reinig de huisenergie

Je kunt op allerlei manieren de energie in huis positief beïnvloeden. Je kunt kiezen voor smudgen, flink luchten, werken met klanken, met edelstenen, met speciale verstuivers, maar wat traditioneel bij de reiniging in deze tijd van het jaar hoort is de berk. Traditioneel werd met een berkenbezem het huis schoongeveegd, met de intentie dat daarmee ook alle oude, negatieve energie het huis uit werd gewerkt. Je kunt dit ritueel eventueel afsluiten met het opsteken van een kaars om de terugkeer van de lente en het levensvuur te vieren, of een vrolijk etentje te geven. Wat je ook doet, je intentie om te zuiveren en het goede uit te nodigen is het belangrijkst.

Denk je dat er in jouw huis meer nodig is? Vraag dan een grondige, gedetailleerde space clearing aan.

3 Bevrijd jezelf

Wat houdt je tegen om een specifiek doel te bereiken? Welke angst of ervaring zit je dwars? Mag je loslaten? Kun je vergeven? Heb je beperkende gedachten? Waar zou je in elk geval vanaf willen zodat je met meer kracht en vertrouwen aan je doelen voor dit jaar kunt werken en enthousiast nieuwe stappen durft te zetten? Kies een onderwerp. Ga er eens rustig voor zitten. Mediteer of doe een schrijfoefening. Of maak het jezelf heel gemakkelijk door te kiezen voor een Christallin Source Healing (bijvoorbeeld de Power Identity) of een aura- en chakrahealing.

4 Reinig je lichaam

Doe een sapdag, als je een dag voor jezelf hebt, of begin met dagelijkse verse groentensappen. Laat staan die suikers en ingewikkelde synthetische toevoegingen. Volg een gezonde detoxkuur.  Ondersteun je inwendige reiniging met een krachtige, diepe ademhaling. Ga de natuur in en voel de lentezon op je gezicht. Neem een vitaliserend bad met zeezout. Ga naar de sauna.

5 Wat zijn je plannen en doelen?

Na al het zuiveren en reinigen staat de nieuwe lente-energie vanaf 15 februari tot je beschikking om je te richten op nieuwe, goed voorbereide plannen. Wat wil je dit jaar echt graag zien in je leven? In je relaties? In je werk? Je financiën? Je gezondheid en vitaliteit? Op het gebied van ontspanning en vakantie? Wat is echt belangrijk voor je? Welke zaadjes wil je planten en laten uitgroeien? Dream big, zodat je enthousiast raakt over je doelen. Schrijf ze op en/of maak er een vision board van; een collage van plaatjes die verbeelden wat jij graag wilt realiseren dit jaar. Hang het vision board op waar je het vaak ziet en beleef dan steeds de positieve emoties en dankbaarheid die je zou voelen als je doelen gerealiseerd zijn.

Wat is jouw beste tip voor een opgeruimd gevoel? Deel het hieronder!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen