Volle maan: heb jij je wijze lessen al geoogst?
09 september 2014 
3 min. leestijd

Volle maan: heb jij je wijze lessen al geoogst?

De ene volle maan is de andere niet. Zo schijnt sinds 3.38 uur vanochtend de Maan van het Weerlicht. Deze maan nodigt je uit je spirituele oogst onder de loep te nemen en bekrachtigt je verbinding met de natuur en het grote geheel.

Een volle maan aan een heldere hemel, ik vind het betoverend. Ik kijk er ademloos naar. En hoop vervolgens dat ik goed kan slapen. De volle maan staat immers bekend om haar invloed op nachtrust, emoties, geboortes….Het zou komen doordat de aarde tijdens volle maan precies tussen zon en maan instaat, wat een ‘trekkracht’ van twee kanten oplevert. De kracht van de vorige volle (super)maan (10 augustus, Maan van de Roos) heeft mij in elk geval uit mijn slaap gehouden.

De volle maan van 9 september is de ‘Maan van het Weerlicht’, zo genoemd omdat de overgang van zomer naar herfst vaak een periode met onweer was.

De natuur begeleidt je op dit moment om je aandacht te verschuiven van warmte en passie naar inspiratie en innerlijke wijsheid.

De Maan van het Weerlicht nodigt je uit stil te staan bij de spirituele oogst van de afgelopen zomer.
En nee, je hoeft niet overnight te zijn veranderd in een verlichte goeroe (dat ben je trouwens al). Het gaat erom wat het zomerseizoen jou heeft gebracht op het gebied van ideeën, werk, projecten, relaties, gezondheid… Wat, wie, of welke plek heb je de afgelopen periode losgelaten om ruimte te maken voor iets nieuws? Wat voor waardevolle lessen heb je geleerd, als je zo eens terugblikt?

Geoogste vruchten dragen de zaden in zich voor het komende jaar. Jouw spirituele oogst bestaat uit lessen en wijsheden die je meeneemt naar het volgende voorjaar. Vanuit je eigen wijsheid creëer je kwaliteit.

Inspiratie van de Maan van het Weerlicht

Dit is een moment om aandacht te besteden aan jezelf en je verbinding met het grote geheel. Alles hangt samen. Niets kan bestaan zonder het andere. Alles wat er gebeurt heeft een reden. Alles heeft een Eigen Plaats en een Eigen Waarde. De cyclus van de natuur herinnert je hieraan.

Zoals je in- en uitademt, zo komt in de natuur zaaien en oogsten steeds terug.
Jij kunt loslaten en steeds weer opnieuw beginnen, gevoed door wat er zichtbaar en onzichtbaar om je heen is en door je eigen kracht.

Werk met de energie van de Maan van het Weerlicht via deze tips en vragen.

1 Wat vertelt de natuur jou?

In oude culturen – denk bijvoorbeeld aan de Kelten of de Noord-Amerikaanse indianen – was het ervaren van je verbondenheid met de natuur vanzelfsprekend. Laat je inspireren door het gedachtegoed van deze of andere natuurvolken. Of maak aandachtig een wandeling in het bos of werk in je tuin, en sta open voor wat de natuur je in dit seizoen te vertellen heeft.

2 Jij creëert

De Maan van het Weerlicht roept je op je bewust te zijn dat jij verantwoordelijk bent voor wat je ziet in je leven, omdat alles voortkomt uit jouw denken en handelen. Kun je jezelf vergeven voor de fouten die je hebt gemaakt en ervan leren? Hoe voel je je over jouw Eigen Plaats op deze aarde en hoe denk je over jouw Eigen Waarde?

3 Verbind je met vrouwelijke energie

De maan is een vrouwelijk symbool en de volle maan is een uitstekend moment om je via een ritueel, meditatie, healing of schrijfoefening te verbinden met vrouwelijke energie. Misschien wordt die kracht voor jou gesymboliseerd door Moeder Aarde, Maria of Maria Magdalena, Sri Amma, of een godin als Isis/Astarte. De volle maan is ook een goed moment voor rituelen rond creativiteit en vruchtbaarheid.

4 Zorg goed voor jezelf

Hoe zorg je ervoor dat je bent voorbereid op je eigen nabije toekomst, in de zin van in balans blijven en innerlijk groeien? En hoe wil je bijdragen aan de toekomst van de planeet? Een gunstig moment om hier eens over na te denken. (Een boekentip hierbij is ‘The Turning Point’ van Gregg Braden.)

5 Kliko of kwaliteit?

Welke projecten wil je laten rijpen en voltooien, welke niet? In welke relaties wil je investeren? Waar gaat je energie, je liefde naar uit? Wat levert de meeste kwaliteit op in je leven?

6 Opgelost!

Nieuwe maan is de tijd om iets nieuws te beginnen, rond volle maan zie je de resultaten van je werk en krijg je antwoorden op je vragen. Het is mogelijk dat je rond de Maan van het Weerlicht ineens ziet hoe je een bepaald probleem op kunt lossen.

Voor vanavond hoop ik op een heldere hemel om nog even van de prachtige maan te genieten!

Heb jij iets met de (volle) maan? Vertel het hieronder!
Vond je deze blog waardevol? Ik vind het super als je hem deelt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen