Drie ingrediënten voor een nieuw begin
31 december 2013 
3 min. leestijd

Drie ingrediënten voor een nieuw begin

De dagen worden al langer, een nieuw jaar staan voor de deur. Een nieuw begin. In feite geeft het kalenderjaar met elke nieuwe dag, week en maand een moment om als nieuw begin te kiezen. Maar voor een echt nieuw begin is meer nodig dan een datum.

Met deze drie ingrediënten breng je meer kracht en liefde in elke nieuwe start!

Vergeving

Wil je aan iets nieuws beginnen, dan is het wel zo handig als je dit met al je aandacht en energie kunt doen.

Het idee van een nieuw begin is dat je achter je laat wat geweest is, zodat je met een schone lei kunt beginnen. Toch lukt dat niet altijd. Partners kunnen oude koeien uit de sloot halen. Meningen, belemmerende overtuigingen, problemen en sabotagemechanismen herhalen zich. De onderliggende oorzaken zijn niet aangepakt, oude verwachtingspatronen nog actief. Er mag dan een nieuw jaar zijn begonnen, zolang er geen echt loslaten of vergeven heeft plaatsgevonden, blijft een deel van jouw energie gebonden aan het verleden.

Het kan heel moeilijk zijn om jezelf of een ander te vergeven. Je wilt nu eenmaal voorkomen dat een situatie zich herhaalt. Soms is alleen al denken aan het verleden te pijnlijk. Toch wil ik je uitnodigen stappen te zetten op het gebied van vergeving, want je doet jezelf te kort als je je energie in het verleden houdt. Veruit de gemakkelijkste manier om te vergeven en los te laten, is via healingbehandelingen als Christallin Source Healing en aurahealing.

Een manier die je zelf kunt toepassen, is de Hawaiiaanse methode Ho’oponopono. Je neem een persoon of probleem in gedachten en herhaalt: ‘I love you – I’m sorry – Please forgive me – Thank you’. Je zegt het een aantal keren hardop of in stilte, totdat je merkt dat je je vredig voelt van binnen.

Dankbaarheid

Een belangrijke volgende tool om meer liefde, harmonie en succes in je leven te brengen, is het oproepen en ervaren van Dankbaarheid. Vanwege de kracht van dit gereedschap; van deze staat van zijn, schrijf ik het met een hoofdletter.

Door Dankbaar te zijn erken je en waardeer je wat geweest is en wat je hebt. Het roept gevoelens van liefde en geluk op. Dankbaar zijn helpt je om je in het hier en nu te verbinden met je creatiekracht en je open te stellen voor het ontvangen van overvloed. Handig bij elk nieuw begin, toch!

Natuurlijk gebeurt er van alles in je leven waarbij Dankbaarheid voelen niet de meest voor de hand liggende reactie lijkt. Toch kun je Dankbaarheid op elk moment oproepen. Zet muziek aan die je raakt. Denk aan je partner, je kind of je huisdier en voel hoe je hart overstroomt. Neem iemand in gedachten om wie je geeft, en zie hem of haar op magische wijze al het goede ontvangen dat jij hem/haar toewenst. Maak aan het eind van de dag een lijstje van minstens vijf mensen of dingen die dankbaarheid in je oproepen. Na een tijdje merk je dat er ondanks ‘alles’ heel veel is om Dankbaar voor te zijn.

Doelen stellen

Heerlijk, een nieuw begin! Wat ga je ermee doen? Stel vast wat je wensen zijn, visualiseer ze in geuren en kleuren, maak een planning. En onderzoek welke hulpbronnen je nodig hebt om te voorkomen dat je jezelf saboteert. Vraag een vriend je te steunen en je ‘accountable’ te houden, zodat je doet wat je zegt. Ga na wat voor eigenschappen je nodig hebt om je doelen te bereiken (zie ook Power skills). En wees alert op ‘ik kan het niet’- en ‘ik ben het niet waard’-gevoelens. Deze vormen je persoonlijke ingang om blokkades op te kunnen heffen die jou ervan weerhouden om succes te behalen (zie ook mijn blog ‘Het kan lichter!’).

Wil je graag de beste datum voor jouw nieuwe begin?
Kies dan een datum waarvan de energie klopt voor jou persoonlijk. Een dag waarop je de energie ‘mee’ hebt, vind je met behulp van een goede astroloog, de tzolkin of de paganistische traditie (het jaarwiel op basis van maanstanden en natuurlijke cycli, met feesten als Beltane en Samhain).

Maar het belangrijkste nieuwe begin is het begin dat je jezelf gunt.
Elke gedachte, elk moment kan een nieuw begin zijn. Gun het jezelf dus steeds om te vergeven en los te laten, waardering en dankbaarheid te voelen en gebruik te maken van je scheppingskracht.

De komende tijd vertel ik meer over deze ingrediënten en hoe je ermee werkt.

Een heel gelukkig 2014 alvast!

Over de schrijver
Reactie plaatsen